Renate van Uytert van Vliet (NED) - Extreme U.S.
KWPN Hengstencompetitie 2023
© DigiShots
Renate van Uytert van Vliet (NED) - Extreme U.S. KWPN Hengstencompetitie 2023 © DigiShots DigiShots

Hengstencompetitie Ermelo | Extreme U.S. oppermachtig bij de vierjarigen

Dekhengsten

Ook in de klasse L werden er hoge scores genoteerd. De favoriet, Extreme U.S. (v. Escamillo) ging ook met de tweede selectie er met de winst vandoor. Onder het zadel van Renate van Uytert - van Vliet noteerde hij 89 punten. 

Advertisement

Een goede motor

Extreme U.S. kreeg een 9,5 voor de draf. “Dit paard heeft heel veel kwaliteit in de basisgangen, een goed achterbeengebruik en veel ruimte in het voorbeen. Ondanks de spanning hebben we zijn kwaliteiten zeker gezien. Hij heeft een draf met heel veel mogelijkheid tot schakelen, een goede motor en veel balans”, vertelde de jury na afloop. 

Obsession Taonga en One Million aan elkaar gewaagd

Lara van Nek reed Obsession Taonga (v. Vitalis) naar 85,8 punten en een tweede plaats. De hengst kreeg een 9,5 voor de draf. “Vooral de draf valt op, de hengst is taktzuiver en actief met veel buiging in het achterben.” Twee hengsten kregen 84,4 punten van de jury. Secret Lover (v. Secret) werd gereden door Charlotte Fry en kreeg een 8,8 voor de stap. “Een vlijtig paard die een goede indruk heeft gemaakt. Hij heeft een mooie, constante en lichte aanleuning met een goede lengte in de hals.” Robin Heiden reed One Million (v. Vivaldi) naar exact hetzelfde puntenaantal. De hengst kreeg een 8,6 voor de galop. “Hij had vandaag wat last van spanning en zou daardoor in het totale beeld wat meer losgelatenheid kunnen laten zien.”

Bron: KWPN

Foto: Digishots