Afbeelding
Yorick Smit

In één nacht van paardenstal naar zwembad: “Dat was even een verrassing vanochtend”

Algemeen

Yorick Smit van Trainingsstal Smit trof vanochtend zijn paarden aan met natte voeten. Wat normaal een paardenstal is, leek nu meer op een zwembad. 

Advertisement

Onder water

Yorick vertelt hoe dit ‘ongelukje’ is gebeurd. “Ja, dat was wel even een verrassing vanochtend toen ik wilde gaan voeren. Ik dacht: ‘Oh daar gaan we weer’. Het was namelijk niet de eerste keer dat dit is gebeurd. Afgelopen nacht heeft een paard een drinkbak van de wand geslagen. Hoewel er bescherming zit op de drinkbakken, heeft het paard het toch op een of andere manier voor elkaar gekregen om hem kapot te krijgen. Daardoor is er een leiding gesprongen en zo is heel de stal volgelopen onder water.”

Zwemparadijs

“De paarden staan op het moment allemaal buiten, dus die hebben geen natte voeten meer. Gelukkig hoefden er geen zware machines aan te pas te komen. We zijn nu bezig met alles leegscheppen en dan hopen we dat ze aan het eind van de middag weer droog naar binnen kunnen. De schade lijkt tot dusver erg mee te vallen, maar het is natuurlijk altijd even schrikken als je stal ineens is veranderd in een zwemparadijs.” 

Bron: De Hoefslag