Herre 524
KFPS Hengstencompetitie 2022
© Digishots
Herre 524 KFPS Hengstencompetitie 2022 © Digishots DigiShots

Nieuwkomer Herre 524 algemeen kampioen Friese hengstenkeuring

Algemeen

Bij de aanwijzing van de algemeen kampioen van de Friese Hengstenkeuring 2022, begon juryvoorzitter Saben Zwaga met de woorden: ‘De jeugd heeft de toekomst’. Algemeen kampioen werd namelijk de nieuwkomer Herre 524 (v. Nane 492). Jehannes 484 (v. Tsjalle 454) is reservekampioen.

Advertisement

Wel verrassend

De debuterende Herre is nog net geen vier jaar oud. Toch spat het talent er al vanaf. Ook doet hij volgens eigenaar Tsjalling de Boer elke dag zijn best. Hij vertelt aan Phryso: “Dat hij veel zou kunnen bereiken had ik wel verwacht, maar dat hij zich zo snel al in de schijnwerpers zou lopen is wel verrassend. Kenna Bakker rijdt hem drie keer per week. Hij gaat komend jaar zijn eerste dekseizoen in, dat gaan we eerst maar eens afwachten.” De jury omschreef Herre 524 als ‘een jeugdige hengst met fraaie belijning en in draf een snel en krachtig achterbeen.’

Goede keuze

Age Okkema was tevreden met Jehannes 484 zijn kampioenschap bij de oudere hengsten en het algeheel reserve kampioenschap. “Meer zat er niet in, het is goed dat ze kiezen voor nieuwe, jongere hengsten.”

Bron: Phryso

Foto: DigiShots