Paard op de wei
© DigiShots
Paard op de wei © DigiShots © DigiShots

Marijke Akkerman per 1 januari 2022 algemeen directeur KFPS

Algemeen

De functie van directeur bij het KFPS, het stamboek voor het Friese paard, is Marijke Akkerman niet onbekend. Vanaf afgelopen juli nam zijn namelijk al de taak van waarnemend directeur op zich. Nu heeft het bestuur van het KFPS haar per 1 januari 2022 benoemd tot algemeen directeur.

Advertisement

Gegroeid in werk

Vanuit haar taak als waarnemend directeur heeft Marijke zich kandidaat gesteld voor de functie van algemeen directeur in de officiële sollicitatieprocedure. Volgens het bericht op de website van Phryso is ze de afgelopen vijf maanden gegroeid in haar rol. Ook wist ze praktische invulling te geven aan de cultuurwaarden van het KFPS: verbondenheid, betrouwbaarheid, respect en professionaliteit. Het bestuur heeft daarom alle vertrouwen in Marijke.

Al langer in dienst

De nieuwe directeur werkt al tien jaar voor het KFPS. Ze begon daar als PR- en communicatiemanager. Hierna zette ze de stap naar waarnemend directeur en in januari is ze er werkzaam als algemeen directeur. Daarmee heeft ze de verantwoordelijkheid voor onder andere verenigingszaken, zal ze zorgen voor de verbinding met de verschillende geledingen in binnen- en buitenland, vertegenwoordigt ze het KFPS en is ze verantwoordelijk voor het invullen van de strategie en het beleid van het KFPS. Dit doet ze samen met Nynke Bakker, manager stamboekzaken en financiën en Greetje Swart, manager keuringzaken en de medewerkers.

Bron: Phryso

Foto: Getty Images/iStockphoto

Briskly galloping black friesian stallion