Afbeelding

Eindelijk, een plantaardige omega-3 mét direct opneembare DHA voor paarden!

Algemeen

Al tijden zoeken paardenliefhebbers naar een plantaardige bron van direct opneembare DHA, naast de al bestaande zalmolie voor paarden. DHA is een belangrijk vetzuur dat een rol speelt bij de bloedcirculatie, bloeddruk, het vetmetabolisme en meer lichaamsfuncties. Een supplement met DHA is nodig, omdat andere plantaardige omega-3 bronnen alleen het vetzuur ALA bevatten. 

Advertisement

Plantaardig

Hoewel zalmolie supergeschikt is voor paarden en er veel wetenschappelijke onderzoeken mee zijn gedaan, willen sommige eigenaren liever een plantaardige/veganistische bron van DHA voeren. Daarom lanceert HELTIE horse® een DHA algenpoeder, met meer dan 17% direct opneembare DHA voor paarden.

Andere Omega-3 bronnen

Hoe zit het met andere plantaardige omega-3 bronnen?In de bekende plantaardige omega-3 bonnen, zoals vers gras en lijnzaadolie, zit alleen alfa-linoleenzuur (ALA) en geen eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Het paardenlichaam zet de ALA vanuit gras en lijnzaadolie zelf om naar EPA en DHA. Eerst wordt er gemiddeld 9% omgezet in het essentiële vetzuur EPA. Vervolgens zet het lichaam ongeveer 3,8% om in DHA. Knelpunt hierbij is, dat de omzetting van alfa-linoleenzuur in DHA en EPA in het lichaam erg inefficiënt verloopt. Daarom is opname van DHA en EPA uit voeding veel beter, zeker als paarden niet 24 uur per dag op de wei staan. Het is zelfs extra belangrijk voor paarden met een disbalans in het lichaam, zoals overgewicht, suikergevoeligheid of allergieën. Want bij zo’n disbalans kan het omzettingsproces van de vetzuren verstoord zijn. 

Algen

Direct opneembare EPA en DHA zit in vis. In algen zit alleen DHA, maar wist je dat het lichaam gemiddeld 12% van de DHA omzet in EPA? Dat betekent dat algen een heel goed plantaardig / veganistisch alternatief zijn voor visolie! EPA en DHAEPA zijn de bouwstoffen van hormonen die een positieve invloed hebben op ontstekingsreacties, de weerstand en de vruchtbaarheid van een paard. Verschillende studies hebben aangetoond dat EPA tot minder ontstekingsreacties leidt. Belangrijk om te weten: EPA en DHA zijn ontstekingsremmend. ALA is dat niet, maar wordt dat pas nadat het is omgezet naar EPA en DHA. DHA is bovendien een vetzuur dat zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen, een betere prikkeloverdracht in de hersenen en meer doorbloeding van bloedvaten, weefsels en organen. 

Stofwisselingsregulatoren

Zowel EPA als DHA zijn belangrijke stofwisselings-regulatoren. Die regulering is heel belangrijk voor paarden, zeker wanneer er een onbalans in het lichaam is. Daarnaast leveren de omega-3 vetzuren energie en helpen ze bij de aanmaak van verschillende vitaminen.

Wanneer DHA bijvoeren aan een paard?

Omega-3-vetzuren zijn een dagelijkse behoefte van alle paarden. Gezonde paarden maken zelf voldoende EPA en DHA aan uit vers gras. Staat je paard niet (veel) op vers gras? Dan is het ook voor gezonde paarden aan te raden om direct opneembare DHA bij te voeren. Daarnaast is het goed om opneembare DHA te geven aan je paard, bij ouderdom, overgewicht, suikergevoeligheid, allergieën, droge huid, ontstekingen, verminderde weerstand, verminderde energie en concentratieproblemen.

HELTIE Horse

Op zoek naar een plantaardig en direct opneembare DHA voor paarden? HELTIE horse® lanceert een nieuw product voor paarden met minimaal 17% direct-opneembare DHA uit algenvetzuren. Misschien heb je laatst de oproep voor testers bij HELTIE horse® voorbij zien komen, waar enorm veel aanmeldingen voor waren. Mede dankzij de positieve resultaten van deze test komt nu HELTIE horse® DHA Algen op de markt! Verkrijgbaar via de webshop van HELTIE en de samenwerkende therapeuten. Heb je vragen over de toepassing? HELTIE horse® geeft graag en eerlijk advies. Marjolijn en Karlijn van HELTIE helpen je graag verder!