Afbeelding

Win het boek: “Het nieuwe voeren”

Algemeen

Ooit weleens nagedacht over waarom je je paard voert, zoals je dat doet? Nee? Dan is dit boek een echte eye opener voor je. Ja? Dan is dit boek een echte aanvulling op je denkproces!

Advertisement

Uit de vorige eeuw

Veel van onze normale handelingen rondom voeren van paarden stammen nog uit de vorige eeuw. Tijd voor verandering. Om een paard goed te kunnen voeren, is het belangrijk dat het rantsoen passend is en dat het voer goed verteerd kan worden. Er zijn een aantal basisregels die schrijfster Drs. Annette van Weezel Errens uitlegt in dit boek. Als het paard gezond is en er aan deze basisregels voldaan wordt, dan is de volgende stap om te kijken naar zinvolle aanvullende voedingsstoffen of supplementen. Maar wel in deze volgorde. Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Dat blijkt nog altijd als we paarden en pony’s voeren naar hun natuurlijke minimale ruwvoerbehoefte. Er ontstaan dan veel minder problemen zoals koliek, maagzweren en stalondeugden. Zoomen we nog verder in op de voeding, dan blijkt dat nog veel meer veterinaire problemen worden beïnvloed of veroorzaakt door een niet passend rantsoen. 

Winnen?

De visie van Annette werd in 2019 al bekroond met de HIP-award als ‘kantelaar’ van de hippische sector. Hoefslag mag een exemplaar weggeven. Alle Hoefslag-abonnees kunnen hier kans op maken! Hoe? Stuur dan een mail met je naam en adresgegevens naar hoefslag@mediaprimair.nl

Ben je nog geen abonnee? Dan is dat nu een mooi moment om daar verandering in te brengen ...

Niet gewonnen?

Win je het boek niet? Niet getreurd: Het boek is verkrijgbaar bij Media Boekservice. ISBN: 9789056000295. Verkoopprijs € 37,50. Te bestellen via www.mediaboek.nl/het-nieuwe-voeren..

Afbeelding