Afbeelding

Duitsland: twee paarden overleden aan Westnijlvirus

Algemeen

In het district Dahme-Spreewald (Duitsland) zijn drie paarden besmet geraakt met het Westnijlvirus. Twee paarden zijn helaas overleden.

Advertisement

Drie bekende gevallen

In augustus raakte een eerste paard met het Westnijlvirus besmet, in Märkisch-Buchholz. Nu waren er dus opnieuw twee gevallen, een in Luckau en een in Schönefeld. Een van de getroffen paarden overleed na twee dagen, bericht de Märkische Allgemeine Zeitung. Het andere paard is nog naar een kliniek overgebracht voor een intensieve behandeling. Maar ook dat paard kon helaas niet gered worden.

Voorzorgen

De veterinaire dienst van het district Dahme-Spreewald raad paardeneigenaren aan om hun dieren te laten inenten. Het Westnijlvirus wordt vooral overgedragen door muggenprikken. Er zijn heel veel muggen en dat verhoogt het risico op infectie. Paardeneigenaren moeten hun paarden dus ook zo goed mogelijk tegen insecten beschermen, bijvoorbeeld met vliegendekens en sprays. De omgeving moet ook zo goed mogelijk schoon gehouden worden, zodat de insecten geen eitjes zouden leggen in de nabijheid van paarden.

Bron: St-Georg

Foto: Pexels