Buitenrit
© DigiShots
Buitenrit © DigiShots DigiShots - Foto ter illustratie

Meerdere manegeruiters gewond nadat paarden op hol sloegen door scooterrijders

Algemeen

Bij Manege Bereistein in Den Haag zijn woensdag meerdere ruiters tussen de 12 en 14 jaar van hun paard gevallen nadat een scootterrijder expres een wheelie maakte en de paarden liet schrikken, zo meldt Hart van Nederland. Een aantal paarden raakten hierbij gewond en instructrice Lisa Floor brak hierbij haar enkel, een van de kinderen liep een hersenschudding op bij het ongeval.

Advertisement

Levensgevaarlijk

“Die op die scooters, het is niet de eerste keer. Dat is zo’n gastje dat dat dan doet”, vertelt Floor aan Hart van Nederland. “Grapjassen met teveel vrije tijd hebben de laatste tijd als hobby het opschrikken van hun paarden en dat moet maar eens afgelopen zijn want dat is dus levensgevaarlijk”. De groep was bezig met een rustig ritje langs de weg toen één van de paarden zo extreem schrok dat hij er vandoor wilde gaan. Floor probeerde hem te blokkeren met haar eigen paard, maar zowel zij als haar paard kwamen hierbij ten val. 

Veilig mogelijk

“Het is echt niet normaal. Als ik ze zie ga ik ze villen!”, vervolgt Floor. Jeroen Duijvestijn, eigenaar van de manege, vraagt zich af wat je kan doen tegen zulke acties. “Het gebeurt heel veel, dit is niet incidenteel. Maar je kan er niets tegen doen. Terwijl wij zo hard ons best doen om alles zo veilig mogelijk te doen”, legt hij uit. 

Bron: Hart van Nederland

Foto: DigiShots