Blauw Oog
CHIO Aachen 2012
© DigiShots
Blauw Oog CHIO Aachen 2012 © DigiShots DigiShots

Peter fietst ruim 2600 kilometer voor nieuw manegepaard voor mensen met een beperking

Algemeen

In vier weken tijd fietste Peter van Heteren (62) 2658 kilometer. Hiermee wil hij de Gravenruiters, een manege voor mensen met een beperking, een nieuw paard sponsoren. Tot nu toe heeft hij 2.000 euro opgehaald, maar donaties zijn nog altijd welkom, aldus Tubantia.

Advertisement

Voorzitter 

Peter van Heteren is voorzitter van de Gravenruiters. Dit is een Almelose paardensportvereniging voor mensen met een beperking. Daarnaast is hij werkzaam bij de gemeente Almelo. Ook is hij een sportman, die wel van een uitdaging houdt. Daarom stapte hij op 14 juli op zijn fiets om een marathon door België, Frankrijk en de Pyreneeën te fietsen.

Honderd kilometer per dag

Aan Tubantia vertelt Peter dat de rit goed is verlopen. “Ik heb iets heel bijzonders gedaan. Het was een grote belevenis, maar ook druk en inspannend. Je bent elke dag met de reis bezig, ook organisatorisch. Ik fietste gemiddeld honderd kilometer per dag en sliep voor enkele euro’s per nacht in een slaapzaal. Ik ben niet vermoeid, ik ging elke avond vroeg naar bed. Of ik dit nog eens ga doen? Eerst deze ervaring maar eens verwerken.”

Trots op voorzitter

De Gravenruiters zijn trots op hun voorzitter. De vereniging kan namelijk wel wat positieve energie gebruiken. In juni overleden kort achter elkaar twee paarden. Het bij elkaar gefietste geld is een basis voor de aanschaf van een nieuw paard. Mensen die nog willen bijdragen aan de aanschaf van dit paard, kunnen doneren via de website van de Gravenruiters.

Bron: Tubantia

Foto: DigiShots