Stan van Eijk
NK tweespan 2017
© DigiShots - Jessica van Herk
Stan van Eijk NK tweespan 2017 © DigiShots - Jessica van Herk DigiShots

Selectie bekend WK Tweespannen in Kronenberg: “Met het landenteam ga ik voor een medaille”

Algemeen

Bondscoach Ad Aard heeft de selectie voor het WK tweespannen bekend gemaakt. Het wereldkampioenschap Tweespannen zal plaatsvinden van 8 tot en met 12 september in het Limburgse Kronenberg, negen Nederlandse combinaties mogen meedoen. 

Advertisement

Veel publiek

De KNHS publiceerde een lijst van in totaal 11 personen, waarvan 7 al enkele WK’s gereden hebben in één of meerdere mensportdisciplines.“Een WK in eigen land wordt denk ik heel mooi . Ik hoop dat er veel publiek bij aanwezig mag zijn”, aldus Aarts.

Ervaren rijders

Voor de bondscoach waren het Nederlands kampioenschap in Maasdijk en de internationale menwedstrijd in Valkenswaard van vorige week de belangrijkste observatiemomenten om tot zijn selectie te komen. “We hebben een brede selectie en het zijn allemaal ervaren rijders, die al langer in de tweespanklasse rijden”, vertelt Aarts. “Ik heb er een goed gevoel bij. Met het landenteam ga ik voor een medaille”.

Puzzel

Aarts belegt in augustus nog een trainingsweekend om aan de dressuur nog wat extra aandacht te kunnen geven. “Zo kunnen we ook een beetje wedstrijdritme creëren om zo goed mogelijk naar Kronenberg toe te werken.” De bondscoach maakt op een later moment bekend wie er voor Nederland in het team zitten. “Het team formeren is nog een puzzel. Bij die beslissing laat ik ook het trainingsweekend nog meewegen, want daar kan ik zien welke paarden in vorm zijn. Bij het verdelen van de medailles gaat het soms maar om een paar punten verschil.”

Bekijk hier de geselecteerden en het programma

Bron: KNHS

Foto: DigiShots