Hans Peter en Johnson, zullen er vandaag nog een schepje bovenop doen. Foto: Remco Veurink
Hans Peter en Johnson, zullen er vandaag nog een schepje bovenop doen. Foto: Remco Veurink Foto: Remco Veurink

OS Rio: Starttijden Grand Prix Special

Algemeen
Advertisement
­ OS Rio: Vandaag moet het gebeuren. De Nederlandse dressuurruiters zullen alles in het werk gaan zetten om een medaille in de wacht te slepen. Op dit moment staan de dressuurruiters op de ondankbare vierde plaats, na de Grand Prix. Duitsland gaat met 81.295% royaal aan de leiding. Groot Brittannië staat op de zilveren positie met 79.252% gevolgd door de Amerikanen met 76.971%. Nederland staat hier direct achter met 76.043% en heeft dus zeker nog mogelijkheden op brons.
De beste zes teams uit de Grand Prix starten in de special. Daarnaast zullen ook de beste 8 individuele ruiters aan de start van de special komen. Aan het einde van de dag is de uitslag van de Landenwedstrijd bekend. De rekenmethode is redelijk eenvoudig. Alle percentages van de drie beste combinaties van een land worden bij elkaar opgeteld.
De Nederlandse ruiters komen vanmiddag al vroeg in het programma aan de start. De wedstrijd begint vanaf 15.00 uur (Nederlandse tijd). Edward Gal komt voor Nederland als eerste aan de start om 15.54 uur,  Diederik van Silfhout volgt om 16.36 uur en Hans Peter Minderhoud zal om 17.03 de ring betreden.
Gedurende het tweede deel van de Grand Prix Special -bij ons is dat in de avond- komen de ruiters van de landen die op dit moment op medaillekoers liggen aan de beurt: Duitsland, Engeland en Amerika.
Foto: Remco Veurink
Bron: Hoefslag