Algemeen

Iconic B (v.Bon Bravour) op de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch
  • aangepast 15 juli 2021 11:34

Negen nieuwe KWPN-dressuurhengsten goedgekeurd

In navolging van de beoordeling van de springhengsten en de Gelderse hengst, werd vanmiddag in Ermelo ook het verrichtingsonderzoek voor de dressuurhengsten afgerond. Alle negen deelnemende hengsten verdienden hun dekbevret. Twee hengsten kwamen tot de topscore van 86 punten. De hengstenkeuringscommissie was zeer in haar nopjes met de aangeboden kwaliteit en de progressie die de nu ingeschreven hengsten de afgelopen weken hebben gemaakt. Speciale aandachtspunten voor hen waren de stap en de rijdbaarheid/bewerkbaarheid.

Twee toppers

Twee heel verschillende hengsten kwamen tot de topscore van 86 punten. Allereerst de imponerende, royaal ontwikkelde Bon Bravour-zoon Iconic B (mv.Jazz) van fokker Stal de Beukenvallei. Hij verdiend extra credits aangezien zijn moeder Niniek STV op Grand Prix-niveau heeft gepresteerd en valt zelf op met zijn ruime stap en talent om te sluiten in beweging. Wel is de grote vos een fractie traag in zijn bewegingsvorm. De meeste fans bleek de Everdale-zoon Inclusive (mv.Uptown) van Gertjan van Olst en Dick Faro te hebben. Met negens voor de rijdbaarheid&instelling en houding&balans kwam ook deze zeer complete hengst uit op 86 punten. In beweging heeft hij veel techniek in de benen, hij laat zich zeer fijn bewerken en beweegt goed de bergop.

Goede galop

Met 83,5 punten kon ook de Davino V.O.D.-zoon Incognito (mv.Vivaldi) van Joop van Uytert, Stal Brouwer en Team Nijhof met een goede cijferlijst naar huis. Deze uit de stam van Glock’s Undercover gefokte hengst is heel lichtvoetig, galoppeert opvallend goed en maakt veel houding. Een puntje minder kreeg de tweede goedgekeurde Everdale-zoon van dit onderzoek: de goed galopperende Inverness (mv.Johnson). Ook de galop van kampioenshengst Indian Rock (Apache x Vivaldi) bleek een sterk punt, hij kreeg hiervoor een 9 en verdiende in totaal 81 punten. De werkwillige hengst had wat pech gehad in het onderzoek en lijkt meer in huis te hebben.

Rijdbaarheid positief

Daarnaast kreeg Apache ook zoon Intro K (mv.Rousseau) goedgekeurd. Deze iets sensibele hengst beweegt lichtvoetig en kwam uit op 79 punten. Met een 9 voor de rijdbaarheid&instelling kwam Indigro (Negro x Jazz) tot een totaalscore van 81,5 punten. Deze goed stappende hengst liet zich heel goed bewerken in het onderzoek. Hij kreeg een half puntje meer dan de eveneens goed stappende en over drie goede gangen beschikkende Winningmood-zoon Il Divo (mv.Oscar). Eveneens goed bewerkbaar bleek de Charmeur-zoon Invershin (mv.Balzflug), die uit de fokkerij van Rene Franssen komt. Hij is de vijfde hengst die een 9 scoorde voor de rijdbaarheid&instelling en kwam uit op 80 punten. Bron: Jenneke Smit voor Hoefslag. Overname zonder schriftelijke toestemming en bronvermelding niet toegestaan Foto: Leanjo de Koster - DigiShots  

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties