Marieke van der Putten met Ambria (Foto: DigiShots)
Marieke van der Putten met Ambria (Foto: DigiShots) Foto: Digishots

Marieke van der Putten: ‘Weer een nieuwe stap in mijn leven’

Algemeen
Advertisement
Nadat Glock Horse Performance Center gisteren bekendmaakte dat zij in Riccardo Sanavio een opvolger van Marieke van der Putten hebben gevonden, maakt RS² Dressage Center vandaag bekend dat Van der Putten bij hen aan de slag zal gaan.

Marieke van der Putten

Toen het bekend werd gemaakt dat Marieke van der Putten wegging bij Glock Horse Performance Center, kregen niet alleen zij enorm veel aanbiedingen voor een nieuwe ruiter, ook de amazone zelf werd platgegooid met aanbiedingen. ‘RS² Dressage Center was een van de bedrijven die mij benaderde. Ik heb niet heel lang over mijn keuze hoeven nadenken. Toen ik daar ben geweest had ik er gelijk een heel goed gevoel bij. Wij hebben allemaal dezelfde doelen en ik heb het gevoel dat zij er alles aan willen doen om mij daarbij te helpen,’ aldus Van der Putten. ‘Wat ik bij RS² ga doen, komt overeen met wat ik deed bij Glock. Ik zal daar zowel jonge en als oudere, ervaren paarden uitbrengen op wedstrijden, dus in dat opzicht is het wel te vergelijken,’ legt Van der Putten uit. ‘Nu ik zeven jaar bij Glock heb gewerkt, heb ik kunnen proeven van het hoogste niveau en dat hoop ik hier voor te kunnen zetten. Ik heb nog een aantal hengstenshows bij Glock op de planning staan, die ik eerst ga ik nog wel rijden. Waarschijnlijk zal ik in april beginnen aan het nieuwe avontuur.’ Welke paarden de amazone zal gaan rijden bij RS² Dressage Center is nog niet bekend. Of ze paarden die ze in haar tijd bij Glock reed, maar die niet in eigendom waren van het Oostenrijkse bedrijf, meeneemt is nog niet 100% bevestigd. ‘Het is allemaal nog heel pril, we hebben de grote richtlijnen besproken maar hoe het er puntje bij paaltje uit komt te zien weten wij nog niet. Het is weer een hele nieuwe stap in mijn leven en zij kunnen mij alle kansen geven.’ Op het moment is de kersverse KNHS Indoor kampioene amazone nog op wedstrijd, vanavond zullen zij en Ambria (foto) als laatste in de Grand Prix kür op muziek van CDI Lier de baan in komen.

RS² Dressage Center

Op de Facebook-pagina van RS² Dressage Center, laten Saskia Lemmens, Robin van Lierop en Seth Boschman weten erg blij te zijn met de toevoeging aan hun team. Saskia Lemmens geeft aan een amazone van haar kaliber niet zo maar aan hun voorbij te kunnen laten gaan. ‘Met name Seth en Robin kennen Marieke al jaren en toen we vernamen dat ze Team Glock zou verlaten hebben we haar bij ons op stal uitgenodigd. We hebben haar wensen en onze behoeftes naast elkaar gelegd en kwamen al heel snel tot de conclusie dat er een hele goede match zou zijn.’ ‘Onze activiteiten en ambities als dressuurstal zijn heel divers,’ aldus Robin van Lierop. ‘We starten bij de basis: het fokken en opfokken van zeer getalenteerde dressuurpaarden. Daarna volgt het opleiden van de jonge talenten ‘op onze eigen manier’. Dus altijd met het welzijn van het paard als hoogste prioriteit en vandaar uit proberen een paard tot zijn hoogst mogelijke dressuurniveau te ontwikkelen. We hebben hele goede paarden op stal in alle leeftijdscategorieën en komen handen en voeten te kort om het allemaal bol te werken.’ ‘De komst van Marieke is een zegen. Zij kan zowel jonge paarden als paarden op het hoogste niveau fantastisch rijden. Dat is met het recente Nederlands Kampioenschap nog weer eens aangetoond. Last but not least telt ook de persoonlijke match,’ vertelt Seth Boschman. ‘We kennen Marieke al jaren en zijn ervan overtuigd dat ze heel goed in ons hechte team past. We zullen in de toekomst aan heel wat internationale concoursen samen deelnemen en dan speelt een goede persoonlijke relatie een heel belangrijke rol. We kijken met z’n allen uit naar haar komst.’   Bron: Hoefslag, overname zonder toestemming en bronvermelding is niet toegestaan Foto: DigiShots