Algemeen

Charlotte Kruiniger - President's Majestic Uzzo It's All Dressage 2016 © DigiShots
  • aangepast 15 juli 2021 11:08

Subtop: Charlotte Kruiniger en Uzzo winnen LT

Charlotte Kruiniger reed gisteren in Lisse naar de overwinning in de Prix St. Georges met het voormalig toppaard van Patrick van der Meer, President’s Majestic Uzzo (v. Lancet). Dit ondanks dat Charlotte te kampen had met een puntenverschil van maar liefst 40 punten.

Uzzo kan opstijgen

‘Het gevoel was ontzettend fijn en een puntenverschil hoort nou eenmaal af en toe bij dressuur. Mijn trainer, Patrick van der Meer, kon er niet bij zijn maar toch kon ik met een goed gevoel de ring in rijden. Afgelopen maandag ben ik met Uzzo op de terugkomdag geweest van het Rabobank talentenplan. Daar hebben we een proef gereden en kregen we na afloop nog begeleiding van Alex van Silfhout. Met de aanwijzingen die ik van hem kreeg, heb ik geprobeerd mijn proef te rijden en dat lukte goed! Voor de draftour hadden we veel achten op ons protocol. Sowieso geeft Uzzo een waanzinnig gevoel in de draf en het uitstrekken voelt echt alsof je opstijgt. Sinds december sta ik met mijn drie paarden bij Patrick op stal en dat werkt ontzettend fijn. Ik ben van plan om nu wat meer wedstrijden te gaan rijden met Uzzo en dan hopelijk ergens in de zomer een keer de overstap te maken naar de U25. Het hangt allemaal niet op een bepaalde datum maar ik merk dat we steeds meer naar elkaar toe groeien en dat het steeds beter gaat!’ aldus een blije Charlotte.

Debuut Kooyman

Op de tweede plaats eindigde Stephanie Kooyman met Winters Sax (v. San Amour). Met het paard van haar werkgever, Judy de Winter, debuteerde zij met dit paard en reed zij een percentage van 66,51% bij elkaar. JJ Schelling en Creator (v. Florencio) werden derde met 64,47%.

Inge Broeken

Tevens stond er ook een Intermediaire I proef uitgeschreven. Deze proef werd met 65,92% gewonnen door Inge Broeken- De Breuk met Cavendish (v. Lord Leatherdale). Lischa de Vos reed met de 00 seven- nakomeling Bretagne naar een score van 64,67%, hetgeen goed was voor de tweede plaats.

Klaar voor overstap

In de Inter II liet Shanda de Boer zien klaar te zijn voor de overstap naar de Grand Prix. Met Eastend’s Zamira (v. Rubels) behaalde zij een percentage van 65,99%. Op gepaste afstand volgde Sanne Winters die met haar Ulixes (v. Welcome) naar 60,92% reed.

Azzuro wint

Danielle van Mierlo wist met haar Azzuro (v. Rhodium) ruimschoots te winnen in de Grand Prix. 67,4% ontvingen zij voor hun proef. Wijnanda van Brenk en Urbanes (v. Gribaldi) werden met een percentage van 64,45% tweede in deze rubriek.

Springgefokt

In het ZZ zwaar was de overwinning met 65,79% voor Elisa Ramkema met haar springgefokte Delano (v. Tygo). De tweede plaats was voor Martijn Heilig met de volle broer van Tango, Cafro Jack (v. Jazz). Zij wisten een percentage te behalen van 65,07%. Als derde mocht Trudy van Logchem naar voren komen. Zij ontving 64,57% voor haar proef met Woudtzicht’s TC Enorm (v. Ziësto). Elisabeth Penterman voor Hoefslag Foto: DigiShots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties