Afbeelding
Foto: DigiShots

EK pony’s: Marten Luiten naar individuele vijfde plek

Algemeen
Advertisement
Op het EK pony’s in Hongarije is Marten Luiten op een knappe vijfde plaats geëindigd in de individuele proef die gisteren en vandaag voor de dressuurruiters op het programma stond. Vandaag wisten slechts vier ruiters hem te overtreffen.

Marten Luiten en Movie Star

Luiten reed zijn pony Movie Star naar de fraaie score van 73.268%. De ruiter kreeg hoge punten voor de drafverruimingen, de uitgestrekte stap leverde een 8,5 op en het halthouden en groeten aan het einde van de proef werd door een jury zelfs beloond met een negen. Niet alleen Luiten deed het goed in de individuele proef, ook de drie Nederlandse amazones lieten zich super zien. Sam Oudhof reed Bodethal’s Kosima met 72.00% naar plaats tiende, Brandy Bos werd met Charming Foret elfde met 71.463%. Benjamin Micky Schelstraete reed Elin’s Noncisdador naar plaats veertiende met 69.488%.

Podiumplaatsen

Het goud ging vandaag naar de Duitse Lucie Anouk Baumgurtel, die in het zadel van Zinq Massimiliano FH zat. Zij reden naar een fraaie score van 77.366%. Louise Christensen met Vegelins Goya uit Denemarken sleepte het zilver binnen met 76.195%. De bronzen medaille ging naar wederom naar Duitsland. Met  Jana Lang en NK Cyrill. Met 74.707 mochten zij zich als derde opstellen vandaag. Morgen staat voor de ponyruiters de afsluitende kür op het programma. Daarin mogen de beste 18 combinaties van start met een maximum van drie per land. Voor Nederland zullen Marten Luiten, Sam Oudhof en Brandy Bos van start gaan. ‘We hebben vandaag al lekker getraind, de pony´s zijn in vorm en we gaan er morgen weer voor,’ vertelt bondscoach Monique Peutz. De wedstrijd begint morgenochtend om 8 uur, de loting voor de startvolgorde vindt later vanmiddag plaats. Klik hier voor de volledige uitslag. Bron: KNHS/Hoefslag Foto: DigiShots