Mariette Sanders-Van Gansewinkel (foto: Remco Veurink)
Mariette Sanders-Van Gansewinkel (foto: Remco Veurink) Foto: Remco Veurink

Mariette Sanders-Van Gansewinkel jurylid op Wereldruiterspelen

Algemeen
Advertisement
Gisteren heeft de FEI de dressuurjuryleden aangeduid die van dienst zullen zijn op de Wereldruiterspelen. Die gaan door in Tryon (Verenigde Staten), van 11 tot 23 september. De Nederlandse Mariette Sanders-Van Gansewinkel maakt deel uit van het jurypanel.

Amerikaanse voorzitter

Zeven dressuurjuryleden, een reserve, een technisch afgevaardigde en een chief steward zijn aangeduid. De drie leden van het Judging Supervisory Panel moeten nog bevestigd worden. De Amerikaanse Anne Gribbons wordt juryvoorzitter. De zes andere juryleden zijn Mariette Sanders-Van Gansewinkel (Nederland), Andrew Gardner (Groot-Brittanië), Katrina Wuest (Duitsland), Annette Fransen Iacobaeus (Zweden) Hans-Christian Matthiesen (Denemarken) en Susan Hoevenaars (Australië). De Oostenrijker Thomas Lang is reservejurylid. De technisch afgevaardigde is de Canadese Cara Whitham en de Amerikaanse Elisabeth Williams krijgt de taak van Chief Steward.

Vier Nederlandse vijfsterrenjuryleden voor dressuur

Mariette Sanders-Van Gansewinkel werd in 2014 gepromoveerd tot vijfsterrenjurylid. Dat betekent dat zij op grote FEI-evenementen als de Werelruiterspelen, wereldbekerwedstrijden, kampioenschappen en de Olympische Spelen mag jureren.   Sanders-Van Gansewinkel was vanaf 2007 enige jaren actief als chef d’equipe van het Nederlandse dressuurteam. Ze is niet het enige Nederlandse vijfsterren jurylid. Ook Ghislain Fouarge, Francis Verbeek en Eddy de Wolff van Westerrode behoren tot dat kransje. Bron: Eurodressage/Hoefslag Foto: Remco Veurink