Adelinde Cornelissen en Aqiedo
Adelinde Cornelissen en Aqiedo Adelinde Cornelissen - Aqiedo CHIO Rotterdam 2017 © DigiShots

Wereldbeker debuut voor Aqiedo in Herning

Algemeen
Advertisement
De wereldbekercyclus voor springruiters trapte afgelopen weekend af met Oslo, de komende dagen is het tijd voor het eerste wereldbeker optreden van de dressuurruiters. In Herning komen hierin Adelinde Cornelissen, Katja Gevers en Patrick van der Meer in actie. Het wordt de eerste wereldbeker ervaring voor Aqiedo van Adelinde Cornelissen, die vorige maand nog zo mooi presteerde in het Franse Saumur, met 75,5% in de Grand Prix en 76,2% in de Special. De amazone uit Nijkerk neemt ook Zephyr mee, voor de CDI2*-rubrieken.

Thriller en Zippo

Naast Cornelissen komen Katja Gevers met Thriller (v. Gribaldi) en Patrick van der Meer met Zippo (v. Rousseau) in actie in Denemarken.

Arlando

Het Nederlandse trio neemt het op tegen thuisrijders Cathrine Dufour met Atterupgaard’s Cassidy, Agnete Kirk Thinggaard met Jojo Az, Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Zack en Anna Zibrandtsen met Arlando. Voor de laatste twee wordt het ook een eerste WB-optreden.

Concurrentie uit Duitsland en Zweden

Fabienne Lütkemeier met D’Agostino FRH, Jessica von Bredow-Werndl met Zaire-E en Isabell Werth met Don Johnson FRH komen voor Duitsland in actie. Daarnaast mag concurrentie verwacht worden uit Zweden, met bijvoorbeel Rose Mathisen met de hengst Zuidenwind, Tinne Vilhelmson Silfven met Paridon Magi en Patrik Kittel met Delaundey OLD. De Grand Prix begint zaterdag om 11.30 uur. De Kür op muziek, waarin de wereldbekerpunten uitgedeeld worden, vindt plaats op zondag om 14.30 uur. Deelnemerslijst aan het CDI-W in Herning. Bron: Hoefslag Foto: DigiShots (archiefbeeld)