Afbeelding
Foto: Stock

USA niet van start tijdens WK Endurance door paard met koorts

Algemeen
Advertisement
De Verenigde Staten van Amerika trok haar volledige team terug voor het WK Endurance in Pisa (Italië) dat afgelopen weekend plaatsvond. De team veterinair van Amerika liet afgelopen donderdag aan de voorzitter van het veterinair team in Pisa weten dat ze een paard met koorts bij zich hadden. Bloedonderzoek wees op een virus infectie.

Maatregelen

Het Amerikaanse team trof direct aanvullende maatregelen om de overdracht op andere paarden te voorkomen. Omdat alle paarden van Team USA de afgelopen weken samen gereisd hadden en samen gestald stonden, besloten ze het volledige team terug te trekken van de wedstrijd. De paarden staan twee kilometer buiten de wedstrijdlocatie gestald. Uit een risicobeoordeling, uitgevoerd door de FEI Veterinaire Afdeling en de Veterinaire Commissie, blijkt dat er een verwaarloosbaar risico is op overdracht op andere paarden die deelnemen aan het Wereldkampioenschap. De wedstrijd kon daarom gewoon doorgaan.

Geschiedenis

Er gingen in totaal 31 paarden van start tijdens het WK. Spanje won team goud, terwijl de Verenigde Arabische Emiraten domineerde op het individuele podium; ze veroverden plaats één en twee. Het WK van afgelopen weekend was het eerste kampioenschap dat verreden werd onder de nieuwe FEI Endurance Rules. Boni Viada de Vivero schreef geschiedenis, omdat hij als eerste Chileense ruiter ooit op een WK-podium eindigde. Hij won individueel brons. Klik hier voor de volledige uitslag   Bron: FEI Foto: Stock