Afbeelding
Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Pony’s overleden bij aanrijding in België

Algemeen

De E40 richting Oostende in België is afgelopen nacht een tijdlang afgesloten geweest door loslopende pony’s. Drie dieren werden aangereden en overleefden de klap niet, zegt de Oost-Vlaamse wegpolitie. Intussen kan het verkeer weer door.

Advertisement

Het incident gebeurde iets over half één ‘s nachts tussen Aalst en Erpe-Mere, net voor de afrit Erpe-Mere. Zeven pony’ liepen op de E40, drie dieren werden aangereden en overleefden de klap niet. ‘We vermoeden dat die dieren uit een vrachtwagen gevallen zijn en dat de chauffeur dat niet gemerkt heeft’.

De dieren veroorzaakten flink wat chaos en een wagen liep lichte schade op bij een aanrijding. “Drie dieren werden aangereden en twee overleefden dat niet. Het derde dier bleek gewond en werd na een kalmerende injectie weggebracht.’ De brandweer van Aalst en de federale wegpolitie kwamen ter plaatse.

Omwille van de gevaarlijke situatie besloot de politie om de snelweg tijdelijk af te sluiten. De vier resterende dieren werden naar de carpoolparking van Erpe-Mere verdreven. Na ongeveer een half uur werden twee van de drie rijstroken opnieuw geopend.

Bron: HLNDe Morgen / Hoefslag

Foto: Jessica Pijlman