Afbeelding

Snoep voor je paard? Mag, maar met mate

Algemeen
Advertisement
Naast gewoon normale biks en hooi kun je je voor je paard ook van allerlei snoep of snacks verkrijgbaar. Een beloning, in de vorm van lekkere brokken met een handig formaat en een speciale geur, kleur en of smaak. Snoep is niet per definitie slecht. Maar net als bij kinderen geldt: geef het met mate.

Zetmeel en suiker

Snoep heeft bijna altijd een hoog gehalte aan zetmeel en suiker. Dit levert veel energie en teveel energie is niet gewenst. De energie uit snoep tikt net zo goed aan wanneer het gaat om bijvoorbeeld overgewicht. Paarden met insulineresistentie zijn beter af met een beloning in de vorm van een wortel of appel of iets dergelijks.

Kunstmatige stoffen

Kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen kunnen meestal geen kwaad, zeker niet wanneer het slechts met mate wordt gebruikt. Als je geen kunstmatige stoffen wilt gebruiken, kun je ook kiezen voor volledig natuurlijk e producten.

Opdringerig

Snoep is niet noodzakelijk. Integendeel, gebruik van snoep brengt eerder problemen met zich mee. Is het niet in de vorm van verkeerde voedingsstoffen, dan wel in de vorm van gedragsproblemen. Inconsequent gebruik kan opdringerig gedrag veroorzaken, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Bron: Hoefslag Foto: Shutterstock [shortcode-variables slug=”post-banner”]