Foto: Shutterstock

Gokken bij paardenraces

Algemeen
Advertisement
Gokken op paarden is in Nederland nog niet zo populair als in veel andere landen. In veel landen is er namelijk een totaal andere cultuur waar het wedden bij paardenraces al echt tot de cultuur behoort. In Las Vegas bijvoorbeeld worden er in grote zalen enorme live events georganiseerd waarbij mensen kunnen gokken op de wedstrijden. Er zijn grote schermen aanwezig waarop de races in de gaten kunnen worden gehouden. Het gezamenlijk volgen van de wedstrijden zorgt voor een gezellige sfeer en een hele ervaring. Ook online wordt er in deze landen sterk deelgenomen aan de races en in Las Vegas is het zelfs al mogelijk om virtueel deel te nemen aan paardenraces.

Paardenraces in Nederland

De voornaamoeste plek in Nederland waar het mogelijk is om paardenraces te volgen is Duindigt in Wassenaar. Het is dus wel mogelijk om paardenraces te volgen, maar de meeste Nederlanders zijn er echter nog nooit geweest. Niet alleen in het echt, maar ook online wordt er in Nederland nog maar amper deelgenomen aan het gokken op paardenwedstrijden. Via het internet kun je bijvoorbeeld deelnemen via All Slots Casino. Toch wordt het de laatste jaren al steeds populairder om eraan mee te doen. Dit geldt niet alleen voor Nederland, maar ook voor de landen om ons heen. Nederlanders gaan ook steeds vaker geld inzetten op paardenraces in omringende landen. Door de komoest van het internet wordt het bijvoorbeeld steeds gemakkelijker om geld in te zetten op races in Engeland en de Scandinavische landen. Hoewel het een groot voordeel is wanneer je al beschikt over enige kennis, is het ook leuk om deel te nemen wanneer je minder kennis hebt. Door het inzetten van kleine bedragen kun je namelijk al veel plezier beleven. Hieronder hebben we een zeer beperkte uitleg over hoe het wedden op paardenwedstrijden werkt.

Hoe werkt het?

Net als bij het wedden op voetbalwedstrijden is er sprake van de slechtste quotering op het beste paard. Dit houdt in dat de uitbetaling lager wordt naarmate het paard beter is. Indien je op het paard met de laagste kansen inzet dan maak je wel kans op de hoogste uitbetaling. Aangezien er van alles tijdens de race kan gebeuren heeft ieder paard een kans om te winnen. Verder heb je de keuze uit de manier hoe je het bedrag inzet. Zo kun je inzetten op een paard met de optie €˜to win'. In dit geval maak je alleen kans op een uitbetaling als het paard waar je op inzet 1ste wordt. Je kunt ook inzetten op €˜each way'. In dat geval krijg je uitbetaald wanneer het paard binnen te top 3 eindigt. De uitbetaling zal dan wel een stuk lager zijn. Ook zijn er verschillende soorten races waarop ingezet kan worden. Er zijn bijvoorbeeld vlakke banen waarop wordt geracet of hindernisbanen waar gebruik van wordt gemaakt. Hindernisbanen zie je voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk. De meeste races vinden plaats op vlakke banen, van april tot oktober. Hier lees je meer informatie over de verschillen tussen een vlakke baan en een hindernisbaan. Foto: Shutterstock