Afbeelding

Snelheidsduivels in Vinkega aan het eind van de dag

Algemeen
Advertisement
Op zondag 14 januari 2018 werd er een minimarathon verreden in manege De Zuidstroom in Vinkega. 45 menners namen deel aan het ruim opgezette parcours. Een fraaie brug in het midden van de manege maakte het geheel af.

Jeugd beet spits af

Het was de eer aan de jeugdige menners om de wedstrijddag af te trappen. Bij de jeugd was wederom de eerste prijs voor Larissa Jansma met de fraaie Welsh pony Honeybee's Jolivier. Reno ten Hoeve zat haar op de hielen, met een verschil van slechts twee seconden. Als hij het extra lusje in de eerste manche niet had gereden, was het hem wellicht gelukt om de eerste plaats te bemachtigen.

Lianne Bosma goed in vorm

Bij de enkelspan pony's zaten de nummers één tot en met drie zeer dichtbij elkaar. Met minimaal verschil van slechts 0,4 seconden op Rick Lagemaat (238,3), was het Lianne Bosma (237,9) die de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. Met een score van 239 seconden eindigoede John Postma op de derde plaats.

Van begin af aan op kop

De winnaar bij de enkelspan paarden was Sjoerd Jan Keuning met zijn allround paard Elvis V. Als eerste starter van de enkelspan paarden heeft hij zijn koppositie niet meer uit handen gegeven. Hoewel Paul Versluis, tijdens zijn thuiswedstrijd, er heel dichtbij kwam, moest die uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats.

Diverse langspannen in actie

Er kwamen verschillende soorten langspannen in actie, vierspan pony, tandem pony en tandem paard. Ook voor de langspannen was het parcours goed te rijden. Ondanks het balletje op de laatste poort van de tweede manche, wist rlf Lamein met zijn vierspan pony's de langspan rubriek te winnen. De linker voorpony die voor het eerst meeging in de minimarathon pakte het dus bijzonder goed op.

Het venijn zat in de staart

Het venijn zat in de staart van het programma. In het laatste programmablokje kwamen er nog een paar supersnelle dubbelspannen pony's in de baan. Waar eerst Gert Jan Dekker al als een speer door de baan ging, was het snelheidsduivel Ties Tolner die de allersnelste dagtijd neerzette en daarmee ook de eerste prijs in zijn rubriek in de wacht sleepte. Bekijk alle uitslagen hier Tekst: Trijntje Lamein Foto: Jannick Lamein