Leerlingen van de hippische opleidingen in actie.Leerlingen van de hippische opleidingen in actie.
Leerlingen van de hippische opleidingen in actie.Leerlingen van de hippische opleidingen in actie.

Open Dag bij Terra MBO Hippische opleidingen

Algemeen
Advertisement
Op zaterdag 2 februari organiseren de hippische opleidingen niveau 3 en 4 van Terra Emmen, Groningen en Meppel een Open Dag. Van 12.00 uur tot 15.00 uur zijn belangstellenden welkom in het schoolbedrijf Hippisch Centrum Sunrise-Stables in Assen.

In bedrijf

Bezoekers komen tijdens de open dag in aanraking met alle facetten van de hippische opleidingen niveau 3 en 4 bij Terra en zien de studenten aan het werk. In de stallen geven studenten demonstraties op het gebied van verzorging. Ook krijgen studenten rij- en springlessen en vertellen ze hoe het gaat met de beschikbaarheid van paarden. Daarnaast is een team van docenten en instructeurs aanwezig om bezoekers uitleg te geven over de opleiding. Al deze activiteiten samen geven geïnteresseerde scholieren een goed beeld van de hippische opleidingen niveau 3 en 4 van Terra MBO Meppel, Groningen en Emmen.

Uniek

Terra is de enige mbo-opleiding in Noord Nederland waar studenten naast het ORUN-diploma Instructeur Basissport ook het ORUN-diploma Instructeur Wedstrijdsport kunnen halen. Studenten die deze richting kiezen, krijgen elke dag rijles. Ze volgen de opleidingen met hun eigen paard en nemen deze mee naar de opleiding. Ook dit is uniek in Noord Nederland, samen met je eigen paard naar school! De paarden staan op stal bij het schoolbedrijf, Hippisch Centrum Sunrise-Stables in Assen. Dit centrum past goed bij de ambities die Terra heeft. Het is een modern bedrijf dat beschikt over alle faciliteiten die Terra haar studenten wil bieden. Sunrise-Stables is gelegen aan de rand van Assen, direct aan een prachtig uitgebreid recreatiegebied, op een kwartier lopen vanaf het openbaar vervoer.

Perfecte opleidingslocatie

Het schoolbedrijf wordt, met begeleiding van coaches, door de studenten zelfstandig geleid. Ook organiseren de studenten het hele jaar door verschillende wedstrijden, waaronder het jaarlijkse Terra concours. Voor studenten die van ver komen, bestaat de mogelijkheid woonruimte te huren voor het verblijf op locatie, waar ze samen met andere studenten zelfstandig kunnen wonen. Al met al is Hippisch Centrum Sunrise-Stables in Assen een perfecte opleidingslocatie voor de hippische opleidingen van Terra.

Perspectief

Bij de hippische opleidingen van Terra mbo kunnen studenten kiezen voor verschillende niveaus die opleiden voor diverse functies binnen de hippische wereld: vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij (niveau 3), hippisch bedrijfsleider (niveau 4) of hippisch instructeur (niveau 4). Op niveau 3 en 4 zit in de driejarige opleiding standaard de opleiding €˜aspirant-instructeur' en kunnen studenten deelnemen aan het keuzedeel ORUN-diploma Instructeur Basissport. Studenten hippisch instructeur kunnen in de vierjarige opleiding niveau 4 afronden op €˜instructeursniveau' en naast hun mbo-diploma ook het ORUN-diploma Instructeur Wedstrijdsport behalen. Studenten die kiezen voor de opleiding niveau 3 of niveau 4 bedrijfsleider volgen deze deels bij het schoolbedrijf Sunrise Stables in Assen en deels bij de vestiging van aanmelding (Emmen, Groningen of Meppel). De opleiding niveau 4 instructeur wordt voor het overgrote deel gevolgd bij Sunrise Stables in Assen en voor een klein deel in Meppel. Meer weten over de Hippische opleidingen van Terra? Kom langs op de Open Dag op 2 februari bij Hippisch Centrum Sunrise-Stables, Baggelhuizen 2 in Assen! Bron: MBO Terra
Leerlingen van de hippische opleidingen in actie.Leerlingen van de hippische opleidingen in actie.
Leerlingen van de hippische opleidingen in actie.Leerlingen van de hippische opleidingen in actie.