Afbeelding

Meer wedstrijden Groot-Brittannië afgelast vanwege influenza

Algemeen
Advertisement
Meer wedstrijden en shows in Groot-Brittannië zijn afgelast nu er in de afgelopen 24 uur meer influenza-gevallen zijn bijgekomen. De Animal Health Trust spreekt van vijf bevestigoede gevallen in Hertfordshire en vijftien vermoedens daarvan.  Op het bedrijf worden dertig volbloeden gehuisvest, waarvan de meeste dieren niet zijn ingeënt. De paarden mogen niet worden verplaatst.

Veelvuldig contact

Andere gevallen in het Verenigd Koninkrijk werden onder meer vastgesteld in Buckinghamshire, Schotland, Worcestershire en in Suffolk. De meeste paarden zijn vanwege hun actieve sportloopbaan veelvuldig in contact geweest met andere paarden. Organisaties van evenementen die wel doorgang vinden, laten hun deelnemers weten dat er gecontroleerd zal worden op recente inentingen.

Opmerkzaam zijn

Ook de British Equestrian Federation dringt aan op strenge controles. In een verklaring laat de federatie weten dat paardeneigenaren zeer opmerkzaam moeten zijn op de symptomen van influenza. “Wij raden aan om met de dierenarts te overleggen of een update van de vaccinatie nodig is wanneer deze ouder is dan zes maanden. Paarden die recent zijn geïmporteerd zouden 21 dagen in quarantaine moeten verblijven.” In Ohio in de Verenigoede Staten zijn drie gevallen van influenza bekend op het World Equestrian Centre. Daar gaan alle wedstrijden door, maar wordt de locatie wel grondig gedesinfecteerd. In Nigeria is mogelijk sprake van een epidemie. Die zou worden veroorzaakt door de illegale handel in ezels en ezelhuiden. Drieduizend paarden en ezels zijn ziek. Ook in Mali en Ghana speelt dat probleem. Bron: Horse & Hound