Afbeelding

Paardenwelzijn centraal tijdens Dag van het oude paard

Algemeen
Advertisement
Meer dan 25 paardenexperts komen tijdens de Dag van het Oudere Paard op zaterdag 15 juni vertellen waar je op kunt letten als je het welzijn van jouw paard naar een hoger niveau wilt tillen. Ze doen dat bij Stichting De Paardenkamp in Soest. Onder meer Annemarie van der Toorn, Bastiaan de Recht, verzorgers van De Paardenkamp en dierenartsen van de Universiteit Utrecht komen aan het woord.

natuurlijk gedrag

Steeds meer paardeneigenaren kijken naar manieren om het natuurlijk gedrag van hun paard te ondersteunen. Zo beseft iedereen inmiddels wel dat een paard alleen in de wei €˜not done' is. Welzijn zit echter niet alleen in sociaal contact, een ruime stal, voldoende ruwvoer en een stimulerende omgeving voor je paard. Wat is nu welzijn, en hoe bevorder je welzijn van het paard? Onderwerpen die tijdens de Dag van het Oudere Paard aan de orde komen zijn:
  • Hoe herken en manage je een aandoening als PPID?
  • Hoe werkt pijnherkenning bij paarden?
  • En wat houdt de ziekte EOTRH precies in?
Op deze en meer vragen wordt op 15 juni het antwoord gegeven.

Nationaal rusthuis

Stichting De Paardenkamp is al sinds 1962 jaar het nationale rusthuis en kenniscentrum waar paarden en pony's van twintig jaar en ouder van hun pensioen mogen genieten. De medewerkers en vrijwilligers werken dagelijks aan het welzijn van de 120 paarden en pony's die op De Paardenkamp verblijven. Met veel weidegang, onderling sociaal contact, snuffelroosters, voeding op maat en het vorig jaar gerealiseerde Paddock Paradise van negen voetbalvelden groot genieten de bewoners van een fijne oude dag. Bron: Stichting De Paardenkamp Foto: archief