© DigiShots
Oliver Townend - Ballaghmor Class © DigiShots

Badminton Horse Trials: Oliver Townend houdt de leiding vast na cross-country

Algemeen
Oliver Townend staat bovenaan het tussenklassement na de cross van de Badminton Horse Trials. Hij won met Cillnabradden Evo de dressuur en stond Ballaghmor Class op plek twee. Dit laatste paard, waarmee hij in 2017 de Burghley Horse Trials won, heeft nu de leiding overgenomen.

Ballaghmor Class

Townend en Ballaghmor Class finishten slechts een seconde buiten de optimale tijd. Daarmee heeft de combinatie een voorsprong van 5,6 strafpunten opgebouwd tot de nummer twee. “Vorig jaar was de voorbereiding naar deze wedstrijd erg slecht, door het weer werden veel evenementen in het voorjaar afgelast”, vertelt de ruiter. “Dit jaar wilde ik de wereld laten zien hoe goed dit paard is. Je zult niet veel rondes als deze zien in Badminton. We liepen 14 seconden achter toen we uit de watercombinatie kwamen, maar mijn paard ging ervoor. Hij is een uitzonderlijke atleet, hij was perfect en beter dan ooit tevoren.”

Uitslagen

Met Cillnabradden Evo reed Townend een foutloze cross, maar finishte hij 31 seconden buiten de optimale tijd. Daarmee staat de combinatie nu op een zevende plek in het tussenklassement. De enige Nederlandse combinatie in het klassement, Merel Blom en Rumour Has It N.O.P., kwam net als veel anderen niet aan de eindstreep van de loodzware cross. De amazone besloot vroegtijdig de cross te verlaten. Vandaag staat het afsluitende onderdeel springen op het programma. Klik hier voor de uitslagen van de cross. Lees ook: Dressuur-record tijdens Badminton Horse Trials voor Oliver Townend Bron: Hoefslag/Horse&Hound