Afbeelding
Foto: Remco Veurink

EK eventing Jeugd: Young Riders voorlopig derde

Algemeen
Advertisement
De cross heeft bij het EK eventing voor de Jeugd in Maarsbergen voor enorme verschuivingen in het klassement gezorgd. Vooral bij de Young Riders viel een aantal favorieten uit. Dat maakte de weg vrij voor de Nederlandse afvaardiging onder leiding van bondscoach Marcelle de Kam om zich op te werken van plaats zes naar een voorlopige bronzen uitgangspositie.

Drie zonder fouten

Alle vier de combinaties uit het Young Riders team bereikten de finish en drie daarvan deden dat ook zonder hindernisfouten. In het individuele klassement reed Levi Driessen zich met zijn paard Giraldi naar plaats 17. KNHS Talententeamlid Nina de Haas staat met Divine H.E. op plaats 23, Olivia Pleysier met Spirit Excalibur op plaats 27 en Mylene Spaak met King Canna op plaats 40. De individueel startende Myrle Schoones staat met Dimitri nu op plaats 38.

Goede medaillekansen

Frankrijk gaat met ruime voorsprong aan de leiding voor Groot Brittannií« en daarachter Nederland. De voorsprong van Nederland op nummer vier Italií« is aanzienlijk en daarmee lijkt oranje goede medaillekansen te hebben. Grootste verliezer was Duitsland dat twee zeer sterke en ervaren combinaties uit zag vallen. Bij de Junioren verliep het minder voorspoedig, daar is het team weggevallen uit het klassement. Individueel staat Beau Posthumus als beste Nederlandse op plaats 19. De Duitse Anna Lena Schaaf gaat aan de leiding op haar dressuurscore van 24.1. De Duitsers voeren ook het landenklassement aan. Hier vind je alle uitslagen. Bron: KNHS Foto: archief Remco Veurink [adrotate group="120"]