Ingrid Klimke - Hale Bob 3
World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2013
© DigiShots
Ingrid Klimke - Hale Bob 3 World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2013 © DigiShots

CHIO Aken I Ingrid Klimke wint eventingwedstrijd

Algemeen
Advertisement
Ingrid Klimke heeft tijdens het CHIO in Aken de eventingwedstrijd gewonnen. Ze eindigde met SAP Hale Bob OLD (v Helikon XX) zaterdag op de derde plek in de cross. Klimke won in Aken de dressuur en noteerde bij het springen vier strafpunten, wat resulteerde in de achttiende plaats. In de cross bleef ze foutloos.

Klassement

Landgenoot Michael Jung was samen met de Australií«r Christopher Burton de beste in de cross. Jung kwam aan de start met zijn fischerChipmunk FRH (v Contendro) en eindigde in het totaalklassement  op de tweede plek, dankzij een tweede positie in de dressuur. Burton werd derde met Quality Purdey (v Quality). Hij bleef in het springparcours vrijdag foutloos. Ingrid Klimke won Aken met SAP Hale Bob OLD in 2017, vorig jaar werd de combinatie tweede. Eerder dit jaar meldde de amazone zich nog af voor Wimbledon omdat haar Bob niet fit was.

Landenwedstrijd

In de landenwedstrijd eindigde Duitsland bovenaan, voor Nieuw Zeeland en Groot-Brittannií«. Er kwamen in Aken in de cross geen Nederlandse combinaties aan de start. Lips trok zich na teleurstellende resultaten bij het dressuur en springen terug voor het afsluitende onderdeel. Klik hier voor de complete uitslag. Bron: Hoefslag Foto: Digishots (archief) [adrotate group="120"]