Tim Lips en Bayro
Tim Lips en Bayro Foto: Remco Veurink

CHIO Aken I Tim Lips laat cross schieten

Algemeen
Advertisement
Met een vierde plek in de dressuur en twaalf strafpunten in het springparcours ziet Tim Lips zijn kansen op een goede klassering in Aken vervliegen. De eventingruiter komt daarom niet aan de start van de cross. Tim Lips was de enige Nederlandse deelnemer, waardoor er niet genoeg Oranje deelnemers meededen om een Landenteam te vormen.

Naast het podium

In de dressuur eindigde Lips met Bayro (v. Casantos) met een score van 76,81% net naast het podium, op de vierde plaats. In het springparcours vielen 3 balken op de grond, wat resulteerde 12 strafpunten en een 35e plaats. "Helaas niet het gewenste resultaat in het springen wat we gewend zijn," laat Lips weten. "De achterstand op de top van het klassement is nu te groot, vandaar dat we morgen niet van start zullen gaan in de cross helaas."

Cross

In de cross komen zaterdag 41 combinaties aan de start. De Britse Laura Collet staat met haar London 52 aan kop in het tussenklassement. De uit Nieuw-Zeeland afkomstige Tim Price is mede dankzij zijn foutloze springronde de top drie binnengekomen. Ingrid Kimke staat nu derde, gevolgd door Micheal Jung met FischerChipmunk FRH. Klik hier voor de startlijst en de tussenstand van de cross in Aken. Bron: Hoefslag Foto: Remco Veurink