Tim Lips en Bayro op Military Boekelo 2017 (foto: Anja Veurink Fotografie)
Tim Lips en Bayro op Military Boekelo 2017 (foto: Anja Veurink Fotografie)

Tim Lips zesde plaats EK Eventing: "Ik ben zwaar teleurgesteld!"

Algemeen
Advertisement
Op het EK Eventing in Luhmühlen zijn Tim Lips en Bayro op de zesde plaats geí«indigd. Lips was dichtbij een podiumplaats, maar door een springfout zag hij deze aan zich voorbijgaan. Het EK begon voor Lips goed na een sterke dressuurproef. Hij kwam hiermee op de zesde plaats in het klassement. Na een foutloze cross kwam hij terecht op de vierde plaats. Dit maakte het laatste onderdeel, het springen, een spannende rit. Lips kwam na enkele foutloze combinaties, als laatste aan start. Bayro sprong sterk, maar een springfout aan het einde van het parcours kostte Lips een podiumplaats en zorgde ervoor dat de combinatie een mooie zesde plaats behaalde.

Teleurgestelde Tim Lips

"Zwaar teleurgesteld over ons resultaat van vandaag! Een punt eindigen van een bronzen medaille valt even zwaar." Lips vervolgt: "Een gemiste kans, maar later zal het besef er wel komen dat we een goed EK hebben gereden en dat er nog alle kansen zijn voor Tokio volgend jaar"

TeamNL

Aliene Ruyter en Bomba wisten als tweede Nederlandse combinatie de wedstrijd te voltooien. Merel Blom gaf aan het einde van de cross op, toen Chiccolino aangaf dat het genoeg was geweest. Ilonka Kluytmans kwam als tweede aan start, maar werd uitgesloten na een val in een van de watercombinaties. Laura Hoogeveen werd tevens uitgesloten door drie weigeringen van Wiero Quibus N.O.P. Hiermee liep TeamNL een kwalificatie voor de Olympische Spelen mis. Iets het team nu nog een kans voor heeft tijdens de Military van Boekelo. Hier wordt het het laatste Olympische ticket uitgedeeld aan het, nog niet geplaatste land dat het hoogste eindigt in de eindstand van de FEI Nations Cup.

Podium

Het Europese kampioenschap is gewonnen door Ingrid Klimke met SAP Hale Bob Old. Michael Jung zag door een springfout het goud aan zich voorbijgaan en moest het doen met een zilveren medaille. Cathal Daniels en Rioghan Rua wonnen brons. https://www.instagram.com/p/B139y-pF8LC/?utm_source=ig_web_copy_link   Bron: Persbericht KNHS/Tim Lips Foto: