Afbeelding

Hoefslag samen met Hippalgo Body Builder, brandstof om arbeid te verrichten

Algemeen
Advertisement
Paarden trainen en gymnastiseren tot gespierde topatleten vraagt niet alleen deskundige training, maar ook een dosis gezonde en juiste voedingsstoffen. Voer levert namelijk de nodige brandstof om arbeid te verrichten. Het is dan ook ontzettend belangrijk om voor ieder paard een specifiek dagrantsoen op te stellen van ruwvoer en krachtvoer. Maar om het effect van training op spieromvang en uithoudingsvermogen nog te vergroten, zijn supplementen met hoogwaardige aminozuren, mineralen en vitaminen vaak noodzakelijk.

Spieropbouw

Zonder goede opname van deze essentií«le voedingsstoffen zal spieropbouw traag verlopen of is er zelfs helemaal geen spieropbouw. Zo zullen slechte eters, paarden in herstel na een langdurige blessure, jonge paarden tijdens de eerste trainingen en paarden die gevoelig zijn voor stress, moeite hebben met intense trainingen, met gewichtsverlies als gevolg. Vaak zullen ruiters en trainers in dat geval het rantsoen verhogen, zonder gewenst resultaat.

Een getuigenis:

Ik ben Delicia; een merrie van acht jaar die insulineresistent is. Verder ben ik wat hypermobiel, had wel eens een wervel die verkeerd zat en kon moeilijk opstarten met werken, zodat ik zelfs wel eens staakte. Daarom heeft mijn vrouwtje bedacht dat ik een supplement voor mijn spieren moest krijgen, maar dat moest wel zonder suiker zijn! Dat is toen Hippalgo Body Builder geworden. Ik vind het erg lekker, zelfs toen ik tussendoor nog droes heb gehad en zeker 100 kg was afgevallen, was ik na ongeveer twee weken weer aardig op gewicht. Ik ben nu goed gespierd, ik staak niet meer, start nu goed op en mijn wervels blijven op hun plaats zitten. Ik zit nu goed in mijn vel en dat allemaal dankzij Hippalgo Body Builder. Ik raad het iedereen aan met soortgelijke klachten bij hun paard!

Bron

Herken je zo'n situatie? Dan is het tijd om je inSPIERatie te halen bij Hippalgo Body Builder. Dit natuurlijk supplement bestaat voornamelijk uit rijstzemelen en levert de juiste bouwstoffen om spieropbouw te ondersteunen, zonder dat deze paarden te 'fris' worden. Rijstzemelen zijn een zeer hoogwaardige grondstof die ontstaat tijdens de generatie van witte rijst voor humane consumptie. Het is bron van essentií«le aminozuren, essentií«le vetzuren, vitaminen en mineralen.

Fysieke conditie

Er zijn twee belangrijke voordelen die rijstzemelen aan het rantsoen van een paard toevoegen. Het eerste is de aanwezigheid van gamma-oryzanol. Deze stof verbetert de spieropbouw, vermindert spierpijn na zware training, heeft een ontstekingsremmende werking en zorgt voor een betere stemming bij het paard. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat gamma-oryzanol spierschade, veroorzaakt door het leveren van arbeid, voorkomt. Het verbetert het hartslagherstel na arbeid en verhoogt de algemene fysieke conditie.

Vetpercentage

Het tweede voordeel is het hoge vetpercentage. Vetten zijn een belangrijke en veilige energiebron voor sportpaarden, zeker voor de paarden die moeilijkheden hebben met de zetmeelvertering, zoals insulineresistente paarden, paarden die gevoelig zijn voor spierstijfheid, tying up enzoverder. Deze paarden zijn extra gebaat met het hogere vetgehalte van Hippalgo Body Builder. Zij kunnen deze energiebron gebruiken om te voldoen aan de grote hoeveelheid energie die nodig is om arbeid te leveren. Ook paarden die lange, beheersbare inspanningen leveren (endurance wedstrijden, lange buitenritten'¦), hebben baat bij een krachtvoer met een aangepast vetpercentage.

Vitamine E

Hippalgo Body Builder is verrijkt met vitamine E; een zeer krachtig anti-oxidant. En een hele belangrijke verrijking. Antioxidanten beschermen het gezonde weefsel in het lichaam tegen vrije radicalen, doordat het deze onschadelijk maakt. Vrije radicalen zijn eigenlijk destructieve moleculen. In ieder lichaam is steeds een gehalte aan vrije radicalen aanwezig, maar in het lichaam van paarden die arbeid verrichten en stress ondergaan, is dit gehalte hoger.

Supplement

Hippalgo Body Builder kan als supplement aan het krachtvoer toegevoegd worden voor sportpaarden die intensieve arbeid moeten verrichten, jonge paarden die pas in training komen, paarden met een te schrale bespiering omwille van een blessure, paarden die deelnemen aan exterieurwedstrijden of bijvoorbeeld ter voorbereiding van een hengstenkeuring. Omwille van het hoge vetgehalte is het ook zeker aan te raden bij te magere paarden. Oorzaak hiervan kan van allerlei aard zijn; bijvoorbeeld door bepaalde aandoeningen of door ouderdom. De aanbevolen dosis is 300 tot 500 gram per dag voor een volwassen pony of paard. Meer informatie www.mijten.be
Afbeelding