Military Boekelo 2016
© DigiShots
Military Boekelo 2016 © DigiShots

Military Boekelo: Paarden TeamNL 'fit to compete'

Algemeen
Advertisement
Na het afmelden van Eclips van Tim Lips en de afwezigheid van Alice Naber Lozeman en ACSI Peter Parker was er ook goed nieuws voor TeamNL voor aanvang van Military Boekelo. Alle aan de jury gepresenteerde paarden kwamen door de veterinaire keuring. Military Boekelo begint donderdag met het onderdeel dressuur.

Vierde man

Het Nederlandse team bestaat nu uit Merel Blom met Ceda, Andrew Heffernan met Gideon en Raf Kooremans met Dimitri. Tim Lips is met Bayro '˜vierde man'. Dat betekent dat hij niet de dressuur en de cross rijdt, maar uitsluitend beschikbaar is voor het springen mocht een van de andere teamleden uitvallen. Dit kan omdat de landenwedstrijd volgens het zogenaamde Olympische format verreden wordt. Een combinatie mag daarom gedurende de wedstrijd worden vervangen. Dat zou echter wel 20 extra strafpunten opleveren. Een ander gevolg van het Olympic format is dat op de eerste dressuurdag al alle teampaarden in actie komen.

Ticket Olympische Spelen

Boekelo is als finale wedstrijd van de FEI Nations Cup uitermate belangrijk voor TeamNL. Het is de laatste mogelijkheid om een startbewijs binnen te halen voor de Olympische Spelen in Tokio. Het laatste beschikbare startbewijs voor een team gaat naar het beste, nog niet voor de Olympische Spelen geplaatste land in de eindstand van de FEI Nations Cup. Grote concurrenten voor dit laatste team-ticket zijn Zwitserland en Belgií«. TeamNL heeft nu een kleine achterstand op Zwitserland en staat net voor Belgií«. Je kunt Military Boekelo live volgen via het YouTube-kanaal van het evenement. https://www.youtube.com/watch?v=3pcaqV1ByrU https://www.youtube.com/watch?v=QqFNUisJZ9o Alle starttijden en uitslagen zijn live te volgen via rechenstelle.de Zie ook: military-boekelo.nl Bron: KNHS Foto: