Bram Chardon © DigiShots
Bram Chardon © DigiShots

Wereldbeker vierspannen I Exell in topvorm, Chardon voorlopig tweede

Algemeen

Vandaag om 21.45 uur staat de Wereldbekerwedstrijd op het programma waarin de Wereldbekerpunten verdeeld worden.

Advertisement
De eerste wedstrijd van de Wereldbeker vierspannen in Maastricht gisteravond werd gewonnen door de Australische Boyd Exell. Onze eigen Bram Chardon werd tweede, voor Belg Glenn Geerts. Voor de zes menners zette internationaal level 4 parcoursbouwer Jeroen Houterman een selectief en technisch parcours neer. De menners namen hierin veel verschillende routes.

Wildcard

Bram Chardon start in Maastricht met een wildcard. Hierdoor kan hij bij deze wedstrijd geen Wereldbekerpunten verdienen. Chardon zet naar aanleiding hiervan twee andere voorpaarden in. Dit weerhield hem er echter niet van om in de eerste omloop foutloos te blijven en de snelste tijd neer te zetten. Vijfvoudig Wereldkampioen Boyd Exell moest het doen met een tweede plaats, hij was een fractie van een seconde langzamer. Net als Glenn Geerts plaatste Exell zich hiermee voor de tweede omloop.

Snel van start

Nadat Geerts er in de tweede omloop een balletje aftikte, was de beurt aan Exell. Met zijn ervaren span reed hij een foutloos parcours in een looptijd van 124,98. Ten slotte ging Chardon snel van start, en schakelde nog eens op toen er in de eerste marathonhindernis al een balletje rolde. De 26-jarige menner stuurde zijn span snel door het parcours, echter ging het bij de laatste hindernis mis en maakte hij twee foutjes. Hierdoor moest hij genoegen nemen met de tweede plaats achter Exell.

Poort 12 voorbij

Ook IJsbrand Chardon reed mee in Maastricht. Hij liep zijn plaats in de tweede omloop is nadat hij poort 12 voorbij reed en daarmee ongeveer 10 seconden verloor. Wereldbekerdebutante Mareike Harm uit Duitsland stuurde haar span netjes en foutloos door het parcours en werd vijfde. Koos de Ronde zette een ander voorpaard in maar kwam niet in het juiste ritme waardoor er vier balletjes rolden en hij zesde werd. Bron: KNHS Foto: © DigiShots

[adrotate group="120"]