Andrew Heffernan - Gideon
Military Boekelo 2019
© DigiShots
Andrew Heffernan - Gideon Military Boekelo 2019 © DigiShots

Andrew Heffernan nieuwe bondscoach eventing

Algemeen
Advertisement
Andrew Heffernan is de nieuwe bondscoach van de eventingruiters van TeamNL. De in Engeland gevestigde Heffernan volgt de Duitse Bettina Hoy op. Heffernan heeft zelf op het hoogste niveau in de sport gepresteerd. Hij was onder meer lid van het Nederlandse team dat historisch brons won op het WK in 2014.

Teamplayer en motivator

Volgens de KNHS is Andrew Heffernan een 'enorme teamplayer en motivator'. "Iets wat de eventingruiters na de teleurstelling van het missen van het teamticket voor Tokio goed kunnen gebruiken." Ook als trainer, ruiter en course designer heeft Heffernan zijn sporen ruimschoots verdiend. Hefferman geeft op Somerford Park Farm in Cheshire trainingen op alle niveaus en in alle hippische disciplines.  Jaarlijks worden er ook meerdere internationale evenementen georganiseerd.

Ruiterloopbaan

Hoogtepunten uit de ruiterloopbaan van Heffernan zijn deelname aan de Olympische Spelen in Londen 2012 en het wereldkampioenschap van 2014 in Caen. Het Nederlandse eventingteam won daar een historisch bronzen teammedaille. De afspraak die nu gemaakt is met Heffernan geldt voor 2020 en zal aan het einde van komend jaar worden geí«valueerd. Met twee individuele startplaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio zal dat uiteraard het belangrijkste sportieve doel zijn in 2020.

Veel zin in

'Ik was verrast toen ik werd benaderd voor deze functie, maar heb er heel veel zin in," aldus de nieuwe bondscoach. "Het begeleiden van ruiters is iets wat ik heel graag doe en ik kijk uit naar deze kans. Mijn eigen paarden zal ik zeker blijven rijden, maar uiteraard niet op de observatiewedstrijden, landenwedstrijden en andere belangrijke momenten. Komend jaar houd ik alleen een paar van mijn betere paarden en in Engeland zijn er genoeg mogelijkheden om die uit te brengen.'

Bettina Hoy

De Duitse Bettina Hoy was drie jaar bondscoach van de Nederlandse eventingruiters, maar wist met het team geen startbewijs voor de Olympische Spelen van Tokio binnen te halen. In overleg hebben de KNHS en Bettina Hoy besloten hun samenwerking aan het einde van 2019 te beí«indigen. 'Ik heb veel geleerd de afgelopen drie jaar," laat Hoy weten. "Niet alleen over de functie van trainer en begeleiden van een team als bondscoach, maar ook over mijzelf. Nu kijk ik er naar uit om weer meer tijd te hebben voor mijn prive-leerlingen, het geven van clinics, maar vooral ook om zelf weer meer te rijden." Bron: KNHS Foto: Digishots