Politie
© DigiShots
Politie © DigiShots

Oudste politiepaard van Nederland overleden

Algemeen
Advertisement
Op 37-jarige jarige leeftijd is het oudste politiepaard van Nederland overleden. Tot 18-jarige leeftijd heeft hij dienstgedaan als politiepaard. Omdat het politiewerk te veel van zijn benen vroeg, is hij over gegaan naar zijn toenmalige berijdster, die hem tot aan zijn dood op stal heeft gehad.

Betrouwbaar paard

Het politiepaard Bas was een KWPN-paard met oude Gelderse bloedlijn van '˜Wittenstein': Heidelberg x Hyperion. Het was een zeer sterk, dapper en betrouwbaar dienstpaard, die zijn ruiter tijdens het werk nooit in de steek liet. Bas heeft tijdens zijn werk vele jonge politiepaarden mogen opleiden en ook na zijn politiewerk heeft hij taken gehouden, zoals het begeleiden van jonge paarden en als coachpaard. Tot op hoge leeftijd ging hij mee voor zijn wekelijkse strandrit, waar hij van genoot.

Veelzijdig

'Ik ben ontzettend dankbaar dat ik mijn leven met dit bijzondere paard heb mogen delen", aldus eigenaar Carla van Viegen. "Het was een geweldig fijn paard qua karakter en hij was zeer veelzijdig. Op het laatst kon hij echter steeds moeilijker opstaan en ik heb ervoor gekozen om hem een paardwaardig afscheid te geven. Voor altijd bewaar ik hem in mijn hart." Bron: Persbericht