Afbeelding

De perfecte afleiding voor je paard!

Algemeen
Advertisement
Ook zo vlak voor het voorjaar verstopt de zon zich nog vaak achter de wolken. Het weer lacht je niet altijd toe, waardoor de meeste paarden meerdere uren in de stal doorbrengen. Ondertussen zou die zich wel vervelen. Maar wat kun je er in tegen doen?

Kleurige bal

Wat je kunt doen tegen verveling op stal is door zorgen dat je paard ergens mee aan de slag kan gaan. Bijvoorbeeld de Jolly speelbal. Dit is een kleurige bal met hendel waar je paard hem bij vast kan pakken en er dus uren mee kan spelen. Deze bal is bijtbestendig en mocht de bal ingedeukt worden, zal die automatisch weer vollopen met lucht. Zo houdt je paard er continue plezier van.

Rijk aan natrium

Dit is niet alleen een perfecte aanvulling voor de juiste vitamines en mineralen, het houdt je paard ook lekker bezig. De meest bekende is de Himalaya liksteen. De liksteen bestaat 100% uit zout uit de Himalaya gebergten. Het is rijk aan natrium wat goed is als je paard hard gewerkt heeft. Er zijn natuurlijke veel verschillende likstenen en mineraalblokken die allemaal een ander doel hebben. Een populaire soort is de Likit. Deze liksteen is in verschillende smaken en groottes verkrijgbaar en helpt tegen stress. Kies de smaak die je paard het lekkerst vindt, zoals appel of wortel, en hij kan direct aan de slag!

Langzamer eten

Wil jij je paard nog meer uitdagen, dan is de hooinet slowfeeder wat voor jouw paard. Dit is een groot hooinet met kleine openingen waardoor je paard langzamer gaat eten. De slowfeeder is goed voor de gezondheid van je paard. Het heeft een goed effect op de doordat je paard langzamer eet en het hooi gelijkmatiger binnenkrijgt.

HayPlay

Een andere manier om je paard hooi of kuil te voeren is via de HayPlay bal. Het is een hoekige bal met gaten erin, waardoor de inhoud er beetje bij beetje uit kan worden gehaald. De bal is hoekig om het je paard zo leuk mogelijk te maken, zo rolt de bal onvoorspelbaar en op een goed tempo rond. Het paard neemt een graashouding aan waardoor de kans op verstopping in de slokdarm en het risico op verslikking vermindert.

Tips en tricks

Dit zijn pas vier van de tientallen oplossingen. Voor meer handige tips en tricks om te zorgen dat je paard geen winterdipje ervaart, ga je langs Epplejeck Zaventem. Epplejeck is een ruitersportketen met maar liefst twaalf (!) superstores in Nederland en Belgií«. Sinds 2008 transformeren ze de ruitersportbranche met de gekste printen, vele glitters en unieke producten. Door de beste service, vele kennis en het grootste assortiment met onder andere de merken Eskadron, Kingsland, LeMieux en hun eigen huismerken heeft Epplejeck al meerdere prijzen gewonnen, zoals Ruitersportwinkel van het Jaar. Epplejeck Zaventem ligt aan de Leuvensweg 42, 1932 Zaventem (Brussel).