Alwin 469 
© DigiShots
Alwin 469 © DigiShots

KFPS Hengstenkeuring gaat door en wordt uitgezonden via livestream

Algemeen
Advertisement
Op 14, 15 en 16 januari 2021 zal de KFPS Hengstenkeuring plaatsvinden. Omdat er vanwege de coronamaatregelen geen publiek aanwezig mag zijn, is de livestream van Omrop Fryslí¢n voor iedereen te bekijken. Waar ook ter wereld. Dit steevast uitverkochte Friese paardenevenement trekt normaal gesproken bezoekers van over de hele wereld maar ook zij kunnen het evenement volgen in het Fries, Nederlands, Engels of Duits.

Niet veel afwijken

De vraag: '˜hoe staat het met de Hengstenkeuring?' is een van de meest gestelde vragen bij het KFPS de afgelopen maanden. Eerder werd al bekend gemaakt dat er geen FRIESIAN PROMS is. De lange voorbereidingstijd maakte het noodzakelijk om hier al eerder een besluit over te nemen. En de Hengstenkeuring? De vele liefhebbers van Friese paarden kijken uit naar het evenement dat -net als vele andere evenementen- door de coronamaatregelen afgelast dreigde te worden. Maar wat de keuring betreft is er goed nieuws. Het KFPS en de vele participanten rondom de Hengstenkeuring hebben -met respect voor de landelijke maatregelen en adviezen '“ besloten om de Hengstenkeuring door te laten gaan. Het programma zal niet veel afwijken van wat iedereen gewend is. Naast de keuring van de hengsten zal ook de finale van de Friesian Talent Cup verreden worden, de dressuurcompetitie voor jonge Friese paarden. En ook de Horses2fly KFPS Sportcompetitie tuigen staan op het programma.

Drachten

De Hengstenkeuring zal plaatsvinden bij het FCD in Drachten, een week later dan eerder gepland. Op 14, 15 en 16 januari kan er echter geen publiek aanwezig zijn. Het KFPS wil geen onderscheid maken tussen haar leden, vandaar dat besloten is dat het evenement zonder publiek zal plaatsvinden. Als de vergunning het toelaat zal er een uitzondering gemaakt kunnen worden voor de fokkers/eigenaren van de paarden die zich presenteren.

Meegenieten van de paarden

Ondanks dat dit alternatieve programma niet de ultieme sfeer van de Hengstenkeuring zal kunnen vervangen is er wel alle vertrouwen in dat iedereen vanaf het beeldscherm of de televisie zal kunnen genieten van de Friese paarden. Het KFPS en alle mede-organiserende partijen doen hun uiterste best er voor iedereen een prachtige driedaagse van te maken. Bron: Phryso Foto: DigiShots