Stallen op Gestüt Famos. (Helgstrand Dressage)
Stallen op Gestüt Famos. (Helgstrand Dressage)

Helgstrand Dressage koopt Gestüt Famos

Algemeen
Advertisement
Gestüt Famos is in 1906 opgericht door Klaus Ostendorf en ligt tussen Vechta en Verden. Het is niet toevallig dat Helgstrand precies daar een Duitse pied-í -terre aanschaft: Helgstrand en Schockemöhle organiseren elk jaar een gezamenlijke hengstenshow in Verden.

'Hengstenstation uitbreiden'

Andreas Helgstrand zegt: 'We zijn al jaren op zoek naar een thuisbasis in dit gebied, waar we onze hoge ambities kunnen waarmaken. Niet alleen om aan de vraag naar paarden op de Duitse markt te kunnen voldoen, maar ook om ons hengstenstation uit te breiden. Dat werd tot nu toe gerund vanuit het Sudenhof in Hagen.' Gestüt Famos onderging in 2002 een uitgebreide renovatie. De faciliteiten zijn ook helemaal toegespitst op training en het organiseren van grote evenementen.

Ulf en Eva Möller

Dr. Ulf Möller en zijn vrouw Eva zullen er gaan wonen. Ulf Möller staat sinds 2017 aan het hoofd van zowel de Duitse als Amerikaanse afdeling van Helgstrand. Hij wordt nu manager van Helgstrand Germany, zijn vrouw Eva wordt er fulltime stalruiter. Eva Möller verklaart: 'Het is een ongelofelijke kans en uitdaging voor mijn familie en ik ben blij dat Andreas en Waterland Private Equity ons vertrouwen. Het wordt erg spannend om Helstrand Germany uit te bouwen als handelsstal en hengstenstation.' Bron: Helgstrand Dressage [adrotate banner="975"]