Afbeelding

Uitleg over het wedden op paarden

Algemeen
Advertisement
Houd je ervan om op sport te wedden? Dan moet je weten dat er ook de mogelijkheid is om op paarden te wedden. Gok op jouw favoriete paard vanaf welke plek dan ook!

Hoe te wedden op paarden?

Runnerz is een bekende website waar je kunt wedden op paarden. Tegenwoordig heet het ZEturf. Er is een wedbonus beschikbaar voor nieuwe spelers en een ruim aanbod aan weddenschappen. De paardenwedstrijden worden gehouden in landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Nederland (Wolvega Victoria Park), Zweden en Zuid-Afrika. Je kunt elke dag op de website van ZEturf nieuwe wedtips ontvangen. Daarbij geven ze exact aan welke paarden je op kunt wedden en of ze in vorm zijn. Het is leuk om te zien dat een bookmaker ook zelf advies geeft en moeite doet om hun klanten beter te benaderen. Geld storten gaat via veilige methodes zoals PayPal, Paysafecard, Skrill en iDEAL. Zodra je je hebt geregistreerd bij ZEturf en geld hebt gestort, dan ben je er klaar voor om je eerste weddenschap te plaatsen. Allereerst moet je besluiten op welk paard je wilt wedden, en ten tweede moet je het soort weddenschap bepalen. Dan kun je nog het bedrag invullen en de weddenschap in de '˜betting slip' plaatsen. Je kunt de paarden voor elke wedstrijd bekijken, met daarbij kansen op winst, plus een aantal andere opties om geld op in te zetten. Voeg deze toe aan de '˜slip' voor een combinatieweddenschap. Er zijn meerdere weddenschappen tegelijk mogelijk voor hogere potentiële winsten. Vervolgens kun je via een live stream de paardenrace bekijken.

Waar kan ik de paardenraces bekijken?

Je hebt veel verschillende opties voor waar je de races kunt bekijken. Opties variëren van naar de lokale renbaan te gaan tot het gebruiken van je mobiele apparaat om een live stream te volgen. Hieronder heb je de hoofdkeuzes: Op de renbaan zelf: Met honderden renbanen wereldwijd is het voor mensen mogelijk om zelf een paardenrenbaan te bezoeken en weddenschappen die je hebt geplaatst live te volgen. In Nederland heb je Wolvega Victoria Park als renbaan. Het wedden op paarden zelf doe je op de website van ZEturf (voorheen Runnerz). Via live stream: De meest populaire bookmakers bieden live stream aan via hun website of hebben applicaties die je kunt downloaden. Als je vaker wilt wedden op paarden dan ben je in staat om de wedstrijden allemaal in real-time te bekijken. Als je een paardenrace hebt gemist, dan kun je deze online zelfs terugkijken.

Paardenrennen kansen en keuzes

Bij elke wedstrijd kun je een bepaald bedrag inzetten op een individueel paard. De kansen worden aangeduid als positieven of negatieven. Als voorbeeld, als je 4:1 ziet, dan win je 4 euro voor elke 1 euro die je inzet (plus je eigen inzet). Als er in plaats daarvan 1:4 staat, dan betekent dit dat je 4 euro nodig hebt om 1 euro te winnen. Deze kansen kun je zelf bepalen op de meest gerenommeerde websites. De kansen worden bij elk paard duidelijk aangegeven zodat je weet hoeveel geld je wint, afhankelijk van het paard en de kansen. Het uitkiezen van een potentiële winnaar of het vinden van selecties waarvan de winst beter is dan de daadwerkelijke kans van winnen, dan is het mogelijk om op de lange termijn geld te verdienen. Online bookmakers helpen je bij het uitkiezen van een winnaar door statistieken en gedetailleerde resultaten van vorige wedstrijden te tonen. Deze variëren van simpele gidsen tot grote databases. Veel van de data wordt geboden als dienst, omdat je hebt gekozen voor hun als wedkantoor.

Het begrijpen van de uitbetalingen

Alle weddenschappen op wedstrijden worden in een grote pot gestopt. De totale inzet wordt dan weer gedeeld door het aantal paarden. Als voorbeeld, als je 1000 euro inzet op een paard om te winnen in een wedstrijd, dan win je 50% van de pot voor een winst met dit paard. De winnaars (als dit paard zou winnen) krijgen een 1 tegen 1 uitbetaling. De prijzen voor andere plekken worden bepaald op dezelfde manier. Om dit te berekenen, kun je simpelweg je inzet vermenigvuldigen met de getoonde kansen, en voeg dan je totale inzet erbij. Als voorbeeld: als je een selectie van 6 tegen 1 ziet en 100 euro inzet, dan is de totale uitbetaling 6 x 100 euro plus 100 euro = 700 euro.