Afbeelding

Jamie-Lee van Piggelen: “Het is heel gaaf dat dit gelukt is”

Algemeen
Advertisement
Jamie-Lee van Piggelen rijdt Jillz Jr. (v. Nourejev) nu al ruim drieënhalf jaar voor manege Hallinckveld. Samen zijn ze vanaf niks begonnen en hebben ze hard gewerkt om te komen waar ze nu staan. Na de lockdown hoopt Van Piggelen door te kunnen in het Z1, om uiteindelijk als combinatie zo ver mogelijk te komen. De amazone heeft de Jilzz zelf ingereden en viel gelijk als een blok voor de merrie. "Vanaf dat moment vond ik haar zo leuk, dat ik haar ben blijven rijden€, vertelt de amazone enthousiast. "Het is een heel vrolijk, druk en blij paard waar ik gelijk voor ben gevallen. Zelf houd ik heel erg van wedstrijden, we zijn de afgelopen jaren ook heel snel tot het Z1 gekomen. Het is jammer dat de wedstrijden nu even stilliggen, maar als we straks weer kunnen starten hoop ik dat we snel de laatste winstpunten voor het Z2 kunnen halen€.

Uitdaging

Omdat de amazone toch een beetje het wedstrijdgevoel wil behouden, stuurde ze een video in naar de Hoefslag@Home Unlocked competitie. "Het was heel leuk om te doen, maar de proef was wel moeilijk€, lacht ze. "Ik deed mee in de Zwaar categorie, die ongeveer Z1/Z2-niveau was. Deze proef was een hele leuke uitdaging ter voorbereiding van het Z2€. Met 61,9% staat de combinatie nu tweede op het live scorebord. "De proef ging niet super goed, ik heb wel eens beter gereden€, geeft ze eerlijk toe. "Ik wil binnenkort nog een keer gaan opnemen om opnieuw een video in te sturen. De feedback was heel leuk en positief en de juryleden gaven tips over de onderdelen waar ik momenteel hard mee aan het werk ben. Zoals het verbeteren van de gedragenheid en de lengtebuiging, daar focus ik me momenteel heel erg op.  Jillz is pas zes dus ze moet ook nog veel kracht opbouwen, maar het was leuk om te horen wat ik voor nu nog kan verbeteren€.

Droom

De amazone kijkt positief terug op de afgelopen jaren. "Het is echt een droom dat we al zo ver zijn gekomen. Met mijn oude paard, die helaas overleden is, ben ik tot het Z1 gereden. Nu zijn we tien jaar verder en heb ik ondertussen geen paard meer gehad waarmee ik dit kon bereiken, dat we zo snel zijn gegaan en dat het allemaal is gelukt is echt heel gaaf€. Van Piggelen heeft nog grote doelen met de merrie, die gesponsord wordt door Duurzaam Dutch. "We zijn nog lang niet klaar€, reageert ze gedreven. "Als het lukt wil ik graag begin volgend jaar de punten binnen hebben om ZZ-licht te mogen starten, en het jaar daarop zou ik heel graag ZZ-Zwaar willen starten. Uiteindelijk wil ik natuurlijk zo hoog mogelijk komen, dat is wel mijn doel. En dat probeer ik natuurlijk met heel veel rust, helemaal omdat ze zo jong is probeer ik niks te forceren. Maar het zou wel echt een droom zijn die uitkomt€. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven voor de Hoefslag@Home Unlocked competitie. Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan) Foto: Privébezit