Jurre 495
KFPS Hengstenkeuring 2021
© DigiShots
Jurre 495 KFPS Hengstenkeuring 2021 © DigiShots

Jurre 495 wint kampioenstitel op online keuring

Algemeen
Advertisement
'˜Als jury heb je de vrijheid om op je mening terug te komen.' Sabien Zwaga deed als spreekbuis van de jury '“ samen met Jan Hellinx en Corry Terpstra '“ alvast een schot voor de boeg tijdens de KFPS hengstenkeuring. De jury zagen bij de laatste rondes voor het algeheel kampioenschap wat voor het beeldscherm ook duidelijk te zien was: een hengst groeide in de wedstrijd, de ander kon de prestatie niet vasthouden.

Jurre 495

'˜Maar het zijn stuk voor stuk fantastische hengsten met heel veel kwaliteit.' Reservekampioen wordt Jehannes 484, onthulde Sabien Zwaga. En het kampioenschap gaat naar de hengst met de excellente draf. '˜Een paard dat je nooit in de steek laat: Jurre 495.'

Koel in de kop

Jelmer Chardon had na het reservekampioenschap bij de jongeren hengsten al tegen zijn voorbrenger gezegd: kop ervoor houden, je weet nooit hoe het loopt. '˜Jurre is heel koel, het maakt hem niet uit dat er geen publiek is', vertelde de winnende hengstenhouder. '˜We zijn blij dat alle mensen thuis mee konden genieten, maar je wilt zoiets natuurlijk vieren met alle mensen op de tribune.' Geen omhelsing dus, maar wel een zweep in de lucht, een '˜boks' en een uitzinnige Jelmer Chardon. Na 2017, 2018 en 2018 is 2021 de vierde titel met Jurre 495 is in the pocket! Bekijk hier de video.