© DigiShots
© DigiShots

KWPN Stallion Show | Tweede springdag levert 22 aangewezen hengsten op

Fokkerij KWPN Hengstenkeuring

Drie oudere en 19 driejarige springhengsten hebben op de tweede dag van de KWPN Stallion Show een uitnodiging gekregen voor het verrichtingsonderzoek, waarmee het totaal is uitgekomen op 50 aangewezen hengsten. Nadat gister al 28 hengsten zijn aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, kwamen daar vandaag nog 19 in 2021 geboren hengsten bij. Zonen van Landino VDL, Mattias, O’Neill van ’t Eigenlo en United Touch S verdienden bovendien een premie.

Advertisement

Breed aanbod

Uit de eerste jaargang van Mattias kreeg hij twee van de drie aangeboden zonen door, ook de jonge hengst Landino VDL (2) en Lay Out (1) kregen zonen aangewezen. Ook de bewezen verervers Tangelo van de Zuuthoeve en Kasanova de la Pomme kregen ieder twee zonen aangewezen.

Oudere hengsten

Naast de driejarige hengsten verdienden de Dominator Z-zoon Don Tarpania Z van fokker Ab de Lange en mede-geregistreerde Stal de Weaver en A Moonlight Speciale Z (v. Aganix du Seigneur) van fokker Jack Verstappen en mede-geregistreerde Stal Hendrix een uitnodiging voor het 21 dagen durende verrichtingsonderzoek. Beide hengsten hebben zich in de hengstencompetitie laten zien en leverden ook al goede prestaties in de jongepaardenwedstrijden.

Cape Coral RBF Z

Daarnaast is de 15-jarige Cape Coral RFB Z (v. Cornet Obolensky, fokker M. Coenen uit Roggel) van Stal Hendrix aangewezen voor het vijf dagen durende karakteronderzoek. Deze hengst heeft al gepresteerd op internationaal 1.50m-niveau en lijkt zich te onderscheiden in de fokkerij, zo leverde hij al twee KWPN-goedgekeurde zonen en meerdere NMK-merries alsmede een opvallend aantal internationale sportpaarden.