Renee de Weert en Henk van den Broek
Renee de Weert en Henk van den Broek Sanne Wiering

Vooruitblik KWPN Stallion Show: een springdag gevuld met sport en fokkerij

Dekhengsten KWPN Hengstenkeuring

Wat staat er te gebeuren op de donderdag van de KWPN Stallion Show? Met het vervolg van de tweede bezichtiging, de primering van de springhengsten, de KWPN Select Sale en een hele middag en avond springsport, kun je deze dag als liefhebber van de springsport en -fokkerij niet missen.

Advertisement

Verrichtingsonderzoek

De hengstenselectie van de springpaarden vervolgt op donderdag 1 februari, na twee dagen selecteren is bekend welke hengsten de premiehengsten van 2024 zijn en welke hengsten we terug gaan zien in het verrichtingsonderzoek. In totaal zijn er 90 springhengsten uitgenodigd voor de tweede bezichtiging die op woensdag en donderdag plaatsvindt.

Presentatie goedgekeurde hengsten

Na afloop van de tweede bezichtiging komen de in 2023 goedgekeurde springhengsten op vrijdag in de baan voor een presentatie onder het zadel. Deze presentatie geeft de fokkers veel informatie over de ontwikkelingen van de jonge hengsten. Nieuw dit jaar is de huldiging van Fokmerrie van het Jaar, daarover leest u binnenkort meer.

Springclinic met bronzen medaillewinnaar en Henk van den Broek

Henk van den Broek komt samen met zijn stalamazone Renee de Weert naar de KWPN Stallion Show voor een showblok over ‘Van talent tot en met kampioenschap’. Afgelopen WK Jonge Springenpaarden won Renee de Weert met Labantrix, gefokt door Henk van den Broek, de bronzen medaille, een fantastische prestatie. Tijdens deze clinic laten Henk van den Broek en Renee de Weert zien hoe zij Labantrix daarvoor hebben opgeleid en wat zij belangrijk vinden in de opleiding van jonge paarden.

KWPN Select Sale terug in Den Bosch

Na drie jaar afwezigheid staat ook de liveveiling van de KWPN Select Sale weer op het programma. Negentien geselecteerde springhengsten komen vanaf 14.40 uur in de baan op zoek naar een nieuwe eigenaar. De internationaal graag geziene veilingmeester Frederik de Backer zal de hengsten aan u voorstellen. Wist u dat de zilverenmedaillewinnaar van het NK Springen vorig jaar, Island V G van Kim Emmen, als driejarige is verkocht in de KWPN Select Sale? Zo ook VDL Groep Zidane van Leopold van Asten die niet alleen Nederlands kampioen werd maar ook de Rolex Grand Prix won van The Dutch Masters – Indoor Brabant. U vindt de volgende generatie topspringpaarden in de KWPN Select Sale.

Een avond vol springsport

Vanaf 17.35 uur wordt de avond gevuld met springsport. Natuurlijk ontbreekt daarin de ontknoping van de Blom Hengstencompetitie Springen klasse 1.10m, 1.20m en 1.30/1.35m niet. Het absolute hoogtepunt van de springrubrieken is natuurlijk de VHO Trofee Springen. Goedgekeurde KWPN-hengsten nemen het tegen elkaar op in een parcours over een hoogte van 1.40/1.50m. Vorig jaar was de winst voor Hotspot en Mathijs van Asten. Welke hengst volgt Hotspot dit jaar op als winnaar van de VHO Trofee?

Highway TN komt naar Den Bosch

En als kers op de taart wordt Highway TN gehuldigd als Horse of the Year 2023, de Eldorado van de Zeshoek-zoon verschijnt daarvoor samen met zijn ruiter Willem Greve in de piste. Kortom, de donderdag van de KWPN Stallion Show mag u als springpaardenliefhebber niet missen.

De KWPN Stallion Show staat weer in de startblokken. ’s Werelds grootste hengstenkeuring vindt plaats van 31 januari tot en met 3 februari in Den Bosch. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan en KWPN-leden gaan vanzelfsprekend met korting naar de KWPN Stallion Show. Het beloven weer vier fantastische dagen te worden. 

Bestel uw tickets 

Informatie KWPN Stallion Show