Denise Nekeman - Boston STH
NK Dressuur 2022
© DigiShots
Denise Nekeman - Boston STH NK Dressuur 2022 © DigiShots DigiShots

CDIO5* Compiègne | Deense team oppermachtig in Nations Cup dressuur, TeamNL zevende

Dressuur

Negen landenteams streden zaterdag om de CDIO5* Nations Cup in Compiègne. Het Deense team was oppermachtig en won met overmacht met 225,5%. Het Nederlandse team bestaande uit Denise Nekeman, Dinja van Liere en Karen Nijvelt werd zevende met 206,57%. Individueel was de Duitse dressuurruiter Frederic Wandres de beste met Duke of Britain FRH (v. Dimaggio) met 76,44% in de Grand Prix. 

Advertisement

Sterk Deens team

De Denen waren met een sterk team afgereisd naar de Franse stad. Individueel eindigden de combinaties op de tweede, derde en vierde plaats. Lange tijd ging Daniel Bachmann Andersen aan de leiding met Vayron (v. Vitalis). Hij werd tweede met 76,15%. De derde plaats ging naar Carina Cassøe Kruth die haar topmerrie Heiline’s Danciera (v. Fürstenball) naar 74,91% reed. De derde topcombinatie van het Deense team waren Nanna Skodborg Merrald en Blue Hors St. Schufro (v. St. Moritz Junior). Zij werden individueel vierde met 74,44%. 

Zweden en Frankrijk

In de strijd om de Nations Cup werd het Zweedse team tweede met 218,24%. In het team reden Maria von Essen (72,33%), Juliette Ramel (71,63%) en Patrik Kittel die Jovian (v. Apache) naar de beste score reed met 74,28%. De Fransen werden in eigen land derde in de teamwedstrijd. Het beste resultaat werd behaald door Pauline Basquin die Sertorius de Rima Z IFCE (v. Sandro Hit) naar 73,02% reed. 

Dinja van Liere weet zich te herpakken

Voor Nederland waren drie amazones afgereisd naar Frankrijk. Het beste resultaat kwam van Denise Nekeman die haar ervaren Boston STH (v. Johnson) naar de zestiende plaats reed met 70,02%. De proef verliep zonder grote fouten en de hoogste punten werden behaald in het galopgedeelte. Dinja van Liere en Vita di Lusso (v. Vitalis) hadden te maken met zeer grote juryverschillen. De scores liepen uiteen van de 21e plaats met 67,39% en de 8e plaats met 72,50%! Ze werden achttiende met 69,61%. Dinja begon haar proef sterk en tot de staponderdelen werden er dikke voldoendes behaald. Er werden enkele onvoldoendes genoteerd in de staponderdelen, overgangen naar de piaffe en piaffe na de stap. Ze wisten zich te herpakken naar het einde van de proef en daar werd zelfs een 9 genoteerd voor de passage. Karen Nijvelt werd 24e met Elysias (v. Jazz) met 66,94%.

Bekijk hier de individuele uitslag en video’s. 

Bekijk hier de teamresultaten. 

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots