Afbeelding
Foto: Evelien Duin Fotografie

Cheyenne Visser: “Ik kan met trots zeggen dat ik het tegendeel bewezen heb”

Dressuur

Cheyenne Visser (16) was eigenlijk op zoek naar een Haflinger, maar toen ze Unique Des Collines (v. Pirex Pierre de Verre) tegenkwam was het meteen liefde op het eerste gezicht. Veel mensen zeiden haar dat het geen goed idee was, omdat ze allebei onervaren waren. Toch kan de amazone kan nu met trots zeggen dat ze het tegendeel heeft bewezen!

Advertisement

Een eigen pony

“Rond december 2020 kreeg ik te horen dat mijn leasepony op de manege werd verkocht. We gingen toen op zoek naar een eigen pony, omdat ik graag de wedstrijdsport in wilde”, blikt de amazone terug.

“We waren eigenlijk op zoek naar een Haflinger maar in november 2020, vlak voordat ik te horen kreeg dat mijn leasepony werd verkocht, kwam er een cremello pony bij ons op stal te staan. Zijn naam was Kolonel (Unique Des Collines).”

Op slag verliefd

Visser was op slag verliefd toen ze Kolonel zag. “In eerste instantie natuurlijk om zijn prachtige cremello kleur, maar Kolonel is ook een hele lieve pony. Daarom bleven mijn gedachtes heel erg bij hem hangen.”

Samen met haar ouders heeft ze de eigenaar gevraagd of Kolonel te koop stond. “Iedereen was een beetje terughoudend. Ik was dertien jaar oud en Kolonel was een 3-jarige pony. Dat was toch wel even spannend. Kan een 13-jarige wel met zo’n jonge pony overweg? Ik heb meerdere proefritjes gedaan en dit ging allemaal heel erg goed! Vanaf dat moment heb ik eigenlijk gezegd dat ik deze pony heel erg graag wilde. Op 26 februari 2021 is Kolonel mijn eigen pony geworden,” vertelt ze enthousiast.

De dressuursport in

“Ik heb altijd al gezegd dat ik heel erg graag de dressuursport in wil en de Olympische Spelen wil rijden. Vandaar dat ik ook graag dressuur gericht met hem wilde gaan rijden. Toen ik hem net had, heb ik hem eerst wat meer doorgereden en lessen genomen. Zodat we wat beter en sterker konden worden. Vervolgens hebben we ongeveer twee maanden later ons debuut gemaakt in de B.”

Fries kampioen

De combinatie rijdt inmiddels alweer M2 en mag ook al promoveren naar de Z1. “We zijn tijdens de trainingen thuis al bezig met de voorbereiding voor de Z. Ik hoop dat we dan volgend jaar Z2 kunnen rijden. Het is de bedoeling om met Kolonel door te blijven rijden tot hij echt aangeeft dat hij op zijn toppunt zit. Dit wil ik ook graag tussen de paarden gaan doen want ik denk dat hij daar echt de potentie voor heeft!”


Foto: Evelien Duin Fotografie

“In februari dit jaar zijn we kampioen geworden in de M1 dressuur op de Friese kampioenschappen, daar ben ik super trots op,. De trainingen zijn natuurlijk super belangrijk. We zijn voornamelijk heel veel bezig met beter en sterker worden voor de dressuur, maar ik vind het ook belangrijk om afwisseling te zoeken in buitenritjes, balkjes of even een trucje aanleren.”

Kwaliteit

Over de kwaliteit van Kolonel is Visser erg duidelijk. “Kolonel is zelf het grote pluspunt. Hij is gewoon echt een droompony!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Afbeelding