Emmelie Scholtens (NED) - Indian Rock
Jumping Amsterdam 2024
© DigiShots
Emmelie Scholtens (NED) - Indian Rock Jumping Amsterdam 2024 © DigiShots DigiShots

WB Neumünster | Emmelie Scholtens en Indian Rock winnen met een nieuw persoonlijk record

Dressuur

In de Grand Prix waren de verschillen tussen de top vier al minimaal en in de kür op muziek waren Emmelie Scholtens en Patrik Kittel erg aan elkaar gewaagd. Vier van de vijf juryleden plaatsten Emmelie Scholtens op kop met haar KWPN-hengst Indian Rock (v. Acache). Ze won gisteren al de Grand Prix en won de kür op muziek met een nieuw persoonlijk record van 81,57%. Patrik Kittel werd nipt tweede in het zadel van Forever Young FRH (v. Fürst Fuggur) met 81,15%.

Advertisement

Hoogtepunten 

De hoogtepunten in de kür van Indian Rock waren opnieuw de groot scharende appuyementen, piaffe en passage. Ook liet de hengst foutloze series zien en prachtig klein gereden pirouettes. De scores van Scholtens en Kittel lagen dicht bij elkaar. Het podium werd compleet gemaakt door Matthias Alexander Rath. De Duitser reed zijn toppaard Destacado FRH (v. Desperados) naar 80,43%. Marieke van der Putten werd negende in de Grand Prix met Tørveslettens Titanium RS2 N.O.P. (v. Totilas). In de kür op muziek klom de combinatie op naar de zevende plaats met 80,43%. 

Volgende week vindt de voorlaatste wereldbekerwedstrijd dressuur plaats in Gothenburg. De laatste wedstrijd wordt verreden tijdens de Dutch Masters – Indoor Brabant in ’s Hertogenbosch. De finale is medio april in Riyadh.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots