Emmelie Scholtens (NED) - Indian Rock
Jumping Amsterdam 2024
© DigiShots
Emmelie Scholtens (NED) - Indian Rock Jumping Amsterdam 2024 © DigiShots Leanjo de Koster

WB Neumünster | Emmelie Scholtens en Indian Rock winnen de Grand Prix met nipte voorsprong

Dressuur

De top vier zat minder dan 0,33% bij elkaar vandaan in de Grand Prix op zaterdag. Het was de Nederlandse topamazone Emmelie Scholtens die er met de overwinning en volle wereldbekerpunten vandoor ging in het Duitse Neumünster. Ze reed haar KWPN-hengst Indian Rock (v. Apache) naar 73,46%. Ze werd op de hielen gezeten door de Belgische Laurissa Pauluis die haar Flambeau (v. Ampère) naar 73,28%. 

Advertisement

‘Bijna perfect’

Hoewel Scholtens van twee juryleden een score boven de 74% toebedeeld kreeg bleef het jurylid op M achter met 71,74%. De foutloze proef leverde een grote glimlach op het gezicht van de amazone. “Het was bijna perfect. Ik ben enorm gek op deze hengst en ik ben super trots op hem”, schreef ze op social media. Het wordt een pittige strijd in de kür op muziek. De Belgische Pauluis zat dichtbij de score van Scholtens en ook Matthias Alexander Rath en Patrik Kittel zijn in vorm. Rath reed zijn toppaard Destacado FRH (v. Desperados) naar 73,22%. Kittel sloot de top vier af met Forever Young FRH (v. Fürst Fugger) met 73,13%.

Van der Putten negende

Voor Nederland kwam ook Marieke van der Putten aan de start. Ze deed al goede zaken met op haar internationale Lichte Tour-debuut met Forza RS2 en reed vandaag de Grand Prix met Tørveslettens Titanium RS2 N.O.P. (v. Totilas). In de uitgestrekte draf sloop een fout en ook de zig-zag in galop was niet optimaal. Het duo werd negende met 70,72%. Zondag staat de kür op muziek op het programma die om 10.00 uur van start gaat. 

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots