Afbeelding

Gratis webinar invloed van licht op het paardenzicht plus winactie

Winacties

“Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het paardenoog reageert op veranderingen in het licht? En of gedrag of een gedragsuitdaging hierdoor te verklaren is? Ik wel! Ik ben Annette Timmer en bestudeer al meer dan 10 jaar het paardenoog.”

Advertisement

Zonnescherm voor de pupil

“Ik verdiep heb me verdiept in de Corpora nigra, ook wel kortweg de zwarte druifjes genoemd, die aan de bovenkant en soms ook aan de onderkant, van de iris zitten. Corpora nigra dienen als zonnescherm voor de pupil, maar ik zie regelmatig afwijkende vormen die deze functie ingewikkeld maken. In dit webinar, op 28 november, ga ik met je induiken op het effect van (led) licht op het paardenoog. We starten met een korte introductie over hoe het oog eruitziet en de zonnescherm functie werkt. Vervolgens duiken we dieper in op de verschillen in ‘druifjes’ met veel foto’s uit de praktijk.”


Reactie overgang licht naar donker

“We kijken naar de reactie van een paardenoog op gewoon licht en led licht. Hoe reageren paarden op overgangen van licht naar donker? Maar ook… waar kan je rekening mee houden voor je paard in de omgang? Denk bijvoorbeeld aan het trailerladen waarbij we een paard vaak van een lichte buitenomgeving in een donkere trailer vragen.”

“Na dit webinar kijk je nooit meer hetzelfde naar een paardenoog! En het mooiste van alles? Het is helemaal gratis! Zie ik je dan?” Aanmelden kun je via dit formulier.

Winactie

Onder de aanmeldingen worden twee gratis online cursussen Iriscopie van Annette Timmer (t.w.v. 79,00) weggegeven, dus dat is extra leuk om mee te doen.


Afbeelding
Afbeelding