Zwitserse federatie wil stop op WK endurance in Dubai

Zwitserse federatie wil stop op WK endurance in Dubai

0 37
endurance
foto: Ruud Overes

Donkere wolken verzamelen zich boven het lot van de wereldkampioenschappen endurance, die volgens de planning in december in Dubai worden gehouden. De Zwitserse nationale hippische federatie dringt bij de FEI aan om een ander gastland te zoeken.

De mening van de Zwitserse federatie volgt nadat de American Endurance Ride Conference aan de Amerikaanse hippische federatie USEF meldde dat zij willen dat de wereldkampioenschappen verplaatst worden van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar een “meer geschikte locatie”. Wanneer het WK wel plaats vindt in Dubai willen ze zich terugtrekken van deelname.

De sport in de VAE staat al lange tijd onder vuur door welzijnsproblematiek. Onlangs doken opnieuw video’s op van endurancewedstrijden in de VAE waarbij het dierenwelzijn ernstig in het geding kwam. Volgens de statistieken zijn er al 10 catastrofale ongelukken gebeurd sinds het begin van het seizoen in oktober 2015, waarbij zeven paarden om het leven zijn gekomen. Ook onze eigen federatie KNHS heeft haar zorgen uitgesproken over endurance in de VAE en meldt dat zij contact zullen hebben met de FEI over dit onderwerp. De KNHS zal de FEI steunen in alle maatregelen die genomen worden, maar als deze niet effectief blijven zal de KNHS haar eigen stappen ondernemen.

Foto: Ruud Overes
Bron: Horsetalk

 

Reacties