World Dressage Masters bankroet verklaard

World Dressage Masters bankroet verklaard

WDM
World Dressage Masters
Het World Dressage Masters-concernt, de investeringsgroep achter de World Dressage Masters, is in april 2017 bankroet verklaard. Volgens de rechtbank beschikte het concern over onvoldoende liquide middelen en realiseerde het geen echte inkomsten.

WDM opgestart in 2008

De WDM werden opgestart in 2008. Het doel was om een wereldwijd circuit van elitewedstrijden op te richten, waar veel prijzengeld te rapen viel. In het begin kreeg het project heel wat steun van sponsoren als Ton Kies’ Exquis, Nurnberger Insurance, Antonias Ax:son Johnson, Jerich International en Java Hill. De eerste wedstrijden in 2009 waren een groot succes. In 2012 kreeg ook de International Dressage Riders Club (IDRC) een zetel in het management.

In 2014 hadden alle sponsoren zich teruggetrokken.

2015: Prijzengeld niet uitbetaald

In 2015 nam de Oekraïense VIAN Group de sponsoring over. Dat jaar liep het echter grondig mis met de WDM. Het beloofde prijzengeld van de WDM in Vidauban werd niet uitbetaald en presentatrice Bernadette Brune sleepte het bedrijf voor de rechter. Patrick Kittel was een van de ruiters die zijn prijzengeld niet kreeg, terwijl hij recht had op 6000 euro. VIAN zei ook dat het WDM voor de rechter zou slepen, nadat het bedrijf in 2016 het CDI in Lier mee had gesponsord.

Bernadette Brune won de rechtzaak, maar zag haar geld nooit. WDM werd immers in de lente van 2017 failliet verklaard.

Nog lopende rechtszaak tegen WDM

Mykhaylo Parkhomchuk, de CEO van VIAN, heeft nog steeds een rechtszaak lopen tegen het management van WDM. ‘Het is nog steeds aan de gang,’ zegt hij aan Eurodressage. ‘We zijn ervan overtuigd dat WDM fraude gepleegd heeft. Ze hebben het laatste deel van onze sponsoring voor het CDI5* in Mechelen in 2016 gewoon in hun zak gestoken. De organisatie heeft de wedstrijd moeten annuleren omdat ze niet genoeg geld hadden. We laten deze zaak absoluut niet vallen.’

Bekijk hier het verslag van het faillissement.

Bron: Eurodressage

Reacties